Cel putin sase din cei 12 microbisti sarbi, carora nu le-a fost permisa intrarea in Moldova inaintea meciului dintre FC Sheriff si Partizan Belgrad, ar face parte dintr-o grupare extremista pro-rusa. Miscarea a organizat saptamana trecuta proteste antiguvernamentale in Serbia, iar mai multi membri ai gruparii au fost retinuti.

Publicat:20.02.2023, 18:03

Potrivit portalului deschide.md, cetatenii Serbiei, opriti saptamana trecuta pe Aeroportul din Chisinau, sunt membrii miscarii Patrula Populara, care sustine invazia rusa in Ucraina. Pe pagina de Facebook a unuia dintre microbisti a fost postata o poza de pe aeroportul nostru, cu mesajul „Dusmani de stat ai Moldovei ”. Saptamana trecuta, Patrula Populara a organizat proteste violente la Belgrad, manifestand impotriva dorintei actualei conduceri de a normaliza relatiile cu Kosovo.

Presa internationala scrie ca au fost retinuti mai multi membri, printre care si liderul miscarii extremiste, Damian Knejevic. Aliat al grupului Wagner, Knejevic a fost vazut promovand in mai multe randuri un simbol regasit si pe steagul afisat de sarbii opriti pe Aeroportul nostru, ceea ce ar confirma legatura dintre acestia si Patrula Populara.

Damian KNEJEVIC, LIDERUL MISCARII “PATRULA POPULARA”: „Cerem autoritatilor ruse sa ne ofere cel putin o luna ca sa inlaturam tradatorii, daca nu ii vom inlatura in aceasta noapte. “

Am incercat sa aflam daca intr-adevar cetatenii sarbi, carora nu li s-a permis sa intre saptmana trecuta in tara, fac parte din gruparea extremista, dar responsabilii de la politie ne-au spus ca deocamdata nu cunosc asemenea detalii. 

Lunea trecuta, un grup de fani sarbi, care sustineau ca au venit sa urmareasca meciul dintre Sheriff si Partizan Belgrad, jucat pe stadionul Zimbru in absenta spectatorilor, din motive de securitate, nu au fost lasati sa intre in tara. Cu o zi inainte, Maia Sandu a anuntat ca Rusia ar pregati o lovitura de stat in Moldova, cu implicarea diversionistilor din mai multe tari, printre care si Serbia. Atunci, ministrul de externe de la Belgrad a cerut explicatii.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.