Competitiile sportive in aer liber au primit unda verde pentru desfasurare. Asadar, printre turneele care vor putea fi organizate deja in acest weekend se numara si Divizia Nationala, liga superioara de fotbal din Moldova. Maine dimineata, FMF va primi decizia finala din partea autoritatilor.

Publicat:08.04.2021, 19:26

Alexandru GRECU, SEFUL DEPARTAMENTULUI DE COMUNICARE AL FMF: “Federatia Moldoveneasca de Fotbal a facut demersuri catre Ministerul Educatiei privind reluarea campionatului Moldovei – Divizia Nationala, Divizia A, Cupa Moldovei si competitiile de juniori. Raspunsul il asteptam maine dimineata.”

Adrian SAU, REPORTER PRO TV: “Echipele din Divizia Nationala se pregatesc intensiv de reluarea primului esalon fotbalistic din tara. Jucatorii trag tare la antrenamente pentru a fi in forma in meciurile din urmatoarele zile.” 

Antrenorul formatiei Dacia-Buiucani a declarat ca odata cu reluarea competitiei fotbalistii se vor mentine in forma, avand in vedere ca la vara se asteapta foarte multe meciuri, inclusiv cele pentru nationala tarii.

Andrei MARTIN, ANTRENOR “DACIA-BUIUCANI”: “Chiar ne-am bucurat enorm de mult ca totusi s-a luat decizia sa continuam campionatul. Este un lucru benefic pentru toti jucatorii. In vara vor incepe competitiile internationale, cupele europene. Echipele trebuie sa aiba tonus de joc, trebuie sa fie pregatite pentru aceasta incercare.”

Si jucatorii abia asteapta sa-si faca aparitia pe teren, desi realizeaza ca vor avea un calendar incarcat.

Ioan-Calin REVENCO, JUCATOR “DACIA-BUIUCANI”: “Se simte lipsa meciurilor, pentru ca un fotbalist fara meciuri nu poate exista. Noi asteptam cu nerabdare sa revenim. Acum cred ca graficul va fi putin mai incarcat.”

Corneliu COTOGOI, JUCATOR “DACIA-BUIUCANI”: “Este o reluare mult asteptata. A fost stopat pentru o perioada destul de lunga, dar nu cred ca va afecta asta jocul nostru. Ne-am antrenat si cred ca suntem pregatiti de reluarea campionatului.”

Echipa FC Petrocub a anuntat deja pe pagina de facebook ca va disputa partida contra celor de la Zimbru la data de 11 sau 12 aprilie, la Centrul de Pregatire de la Vadul lui Voda. Totodata, Comisia pentru Situatii Exceptionale a permis organizarea tuturor competitiilor care se pot desfasura in aer liber si reluarea antrenamentelor pentru toti sportivii care se pregatesc pentru participarea la turneele internationale, cu respectarea masurilor de protectie.