Cursă istorică la atletism în proba regină de 100 de metri masculin. Pentru prima dată în istorie toți atleții au aleargat sub 10 secunde. Finala a fost câștigată de americanul Noah Lyles, la fotofiniș. Nici nu se putea mai aproape, jamaicanul Thompson a sosit al doilea cu mai puțin de o sutime de secundă.

Publicat:05.08.2024, 22:16

Noah Lyles, în vârstă de 27 de ani din Statele Unite a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice, în proba de 100 de metri masculin. Americanul a oprit cronometrul la 9,79 secunde, la fel ca jamaicanul Kishane Thompson, care a luat argintul.

Milisecundele au făcut diferența, fiind nevoie de fotofiniș pentru a se decide câștigătorul. Lyles a alergat în 9 secunde și 784 mii de secunde, devansându-l pe jamaican cu cinci miimi de secundă. Medalia de aur a lui Noah Lyles este prima obținută de un american la 100 metri de la Jocurile Olimpice de la Atena 2004, când Justin Gatlin a câștigat cursa.

Noah LYLES, CAMPION OLIMPIC 100 METRI: “ Să fiu sincer, m-am apropiat de Kishane și i-am zic că ai câștigat frate. Eram pregătit să văd numele său în frunte, dar când am văzut că eu sunt primul. Dumnezeule! Sunt incredibil.
- Care este titlul pentru campionul olimpic ? - Cel mai rapid om de pe Planetă.
- Amin. ”

Un alt american Fred Kerley a cucerit bronzul. A fost o cursă memorabilă după ce toți cei 8 alergători au terminat sub 10 secunde, pentru prima dată în istorie.