De pe ringul de dans a ajuns la Jocurile Olimpice din China. Este vorba despre Doina Descalui, singura moldoveanca din lotul tarii noastre, care ne va reprezenta tara la Olimpiada de iarna. Tanara de 22 de ani va concura in proba de sanie si va purta tricolorul la ceremonia de deschidere. 

Publicat:26.01.2022, 20:01

Doina DESCALUI, SPORTIVA:“Eu am practicat dansurile sportive de cand eram mica, timp de sapte ani. Treptat am inceput sa indragesc adrenalina si viteza.”

Iar apoi, in 2016, Doina Descalui a primit o oferta de la Federatia de Ski, Biatlon si Sanie. Tanara a acceptat provocarea, iar dupa sase ani de munca a devenit prima femeie din Moldova care ne va reprezenta tara in proba de sanie la Jocurile Olimpice de iarna.

Doina DESCALUI, SPORTIVA:“Evident ca am emotii, dar incerc sa fiu calma si sa raman concentrata pe ceea ce am de facut.”

Recent, tanara de 22 de ani a incheiat un cantonament de pregatire, care a durat aproape patru luni. In tot acest timp, ea s-a pregatit in Germania, Elvetia, Rusia si Austria.

Doina DESCALUI, SPORTIVA:“Pregatirele pentru sezonul olimpic nu difera de celalalte stagiuni. Doar emotiile sunt mai mari.”

Sportiva s-a plans pe faptul ca, in timpul pregatirii pentru Olimpiada, nu a avut la dispozitie mai multe utilitati.

Doina DESCALUI, SPORTIVA:“Nu avem un loc special amenajat pentru starturi si nu dispunem de un echipament bun, la fel ca alte tari mai dezvoltate.”

Doina Descalui va debuta la Jocurile Olimpice de iarna pe sapte februarie, nu inainte ca sa participe la ceremonia de deschidere. Moldoveanca va fi in fruntea delegatiei, cu drapelul tarii noastre in maini.

Doina DESCALUI, SPORTIVA:“Pentru mine asta inseamana ca, in sfarsit, munca mea din ultimii 6-7 ani este apreciata.”

Pe langa Doina Descalui, tara noastra va mai fi reprezentata la Olimpiada din China de alti patru sportivi. Este vorba despre Mihail Usov, Maxim Makarov, Alina Stremous si Alla Gylenko. Acestia vor concura in proba de biatlon si au fost naturalizati, fiind originari din Federatia Rusa si Ucraina.