Desi au obtinut medalii de argint la Mondialul de canotaj academic printre tineret, sportivii moldoveni Ivan Corsunov si Alexandr Bulat nu se opresc aici. Perechea de dublu vasle spera sa urce pe podiumul de premiere si la Campionatul European, destinat concurentilor de pana la 23 de ani.

Publicat:06.08.2022, 19:23

Ivan Corsunov si Alexandr Bulat depun mult efort in timpul cantonamentului. Sportivii se pregatesc pentru a face fata presiunii, concurentilor, dar si propriilor obiective. Acum, cei doi canotori se antreneaza in Bosnia si Hertegovina, unde vaslesc pe apa raului Vrbas.

Alexandr BULAT, CANOTOR: „Ne antrenam aproximativ cate 5-6 ore pe zi. Lucram avand un puls de inima de circa 150 de batai pe minut. Avem mult lucru fizic, lucru pe apa, alergam.”

La sfarsitul lunii iulie, perechea de dublu vasle a cucerit argintul la Mondialul de Tineret. A fost pentru prima data cand tara noastra a avut reprezentanti pe podiumul de premiere la o asemenea competitie de canotaj academic.

Ivan CORSUNOV, CANOTOR: Noi am vrut sa invingem. Am luptat pentru fiecare pozitie. Ne-am batut pana la ultima vasla. Evident ca ne-am intristat din cauza faptului ca nu am ajuns primii. Totusi, dupa cursa, realizezi ca adversarii la fel au depus efort, iar noi am facut, in momentul de fata, tot ce am putut.”

Acum, Ivan Corsunov si Alexandr Bulat au un nou obiectiv. De aceasta data, sportivii moldoveni vor sa bifeze prezenta pe podium la Europenele de Tineret. Competitia este programata in perioada 3-4 septembrie si se va desfasura in Belgia.

Alexandr BULAT, CANOTOR: Vom face tot ce ne sta in puteri pentru a deveni si mai rapizi. Vom incerca sa urcam si mai sus.”

Campionatul European de Tineret va fi ultimul turneu la care vor participa sportivii nostri, in actualul sezon. Vor urma mai multe luni de antrenament, iar apoi evolutia la competitiile de calificare la Jocurile Olimpice din 2024.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.