Federatia de Rugby din Moldova a facut totalurile anului. In cadrul unei gale organizate in capitala, forul a acordat trofeul pentru cel mai bun jucator din 2022, care i-a revenit capitanului nationalei de rugby-7, Igor Misin. La categoria feminina, castigatoare a fost desemnata Nicoleta Mesina. 

Publicat:28.12.2022, 18:23

Igor Misin s-a ales cu titlul de jucatorul anului. Sportivul este capitanul formatiei UTM, desemnata echipa anului din Moldova, dar si a reprezentativelor tarii, care au promovat pe arena internationala in esaloane valorice superioare. 

Igor MISIN, JUCATORUL DE RUGBY AL ANULUI: “ - In 2023 cu siguranta scopul este sa obtinem un rezultat cat mai frumos in grupa valorica Trophy. 

Ce inseamna un rezultat frumos?

Sper sa atingem podiumul.”

Trofeul similar la categoria feminina a fost adjudecat de Nicoleta Mesina, care evolueaza in campionatul Romaniei, la formatia Poli Iasi. 

Nicoleta MESINA, JUCATOAREA DE RUGBY A ANULUI: “ Am ajuns la un nivel mai inalt, decat cel la care ma aflam cand am inceput aici si se vede diferenta.” 

Printre premiantii de ieri s-a numarat jucatorul anului de pana la 18 ani, Maxim Hocev, dar si arbitrul Eugeniu Procopii. Cea mai buna echipa nationala a devenit selectionata de rugby-7, care in 2022 a reusit calificarea in finala Conference-1 si si-a asigurat promovarea in cea mai importanta grupa valorica, Divizia Trophy. Tehnicianul care a pregatit echipa, Alexei Cotruta, a fost desemnat antrenorul anului.

Alexei COTRUTA, ANTRENORUL ANULUI IN RUGBY: “ Am asa baieti in echipa, as vrea sa-i felicit in primul rand pe ei, deoarece este meritul lor.”

Conducerea federatiei de profil din tara noastra a tinut sa celebreze rugby-ul din Moldova, acordand doua dinstinctii speciale. Vadim Cobilas, care evolueaza la echipa Bordeaux Begles, a devenit jucatorul deceniului, iar nationala de rugby-7, din anul 2007, a obtinut distinctia pentru cel mai bun rezultat istoric, dupa ce acum 15 ani s-a clasat pe locul 3 la Campionatul European. 

Anatol CURECHI, PRESEDINTELE FEDERATIEI DE RUGBY DIN MOLDOVA: “ Am considerat important in acest an, atunci cand serbam 55 de ani de rugby in Moldova, sa aducem cei mai buni rugbisti si cele mai bune echipe in fata publicului.”

La gala organizata de Federatia de Rugby din Moldova au fost acordate noua premii la diferite categorii. Festivitatea s-a desfasurat in sala de evenimente a unui hotel din capitala.