Intrucat virusul a suspendat fotbalul din Spania, federatia iberica a sportului rege a decis sa vina in sprijinul cluburilor din primele doua divizii. Presedintele forului de la Madrid a anuntat ca aloca 500 de milioane de euro echipelor care au dificultati financiare.

Publicat:26.03.2020, 23:32

Luis Rubiales, presedintele forului spaniol de fotbal, a anuntat ca echipele care au nevoie la moment de 15-20 de milioane de euro, vor putea restitui banii in 5 sau 6 ani.

LUIS RUBIALES:“Intindem o mana de ajutor fotbalului profesionist. Este momentul sa ne unim fortele pentru ca, daca sezonul nu se va termina inainte de 30 iunie, ceea ce este de acum mai mult decat probabil, unele cluburi nu vor primi 100 de procente din veniturile din drepturile TV ce le erau destinate.” 

… a comunicat seful forului spaniol.

Masurile au fost adoptate dupa ce unele grupari din Spania au dat de inteles ca intampina dificultati financiare. Intrucat duc lipsa de venituri, unele echipe chiar aveau in plan sa trimita angajatii sai in somaj tehnic. Rubiales a accentuat faptul ca vrea ca sezonul sa poata fie dus pana la un bun sfarsit. Totodata, federatia spaniola de fotbal doreste ca finala Cupei Spaniei, dintre Real Sociedad si Athletic Bilbao, prevazuta initial pe 18 aprilie, iar mai apoi amanata, sa se dispute in fata publicului.