Liverpool a cucerit Supercupa Europei, dupa ce, in meciul decisiv, si-a invins compatriotii de la Chelsea. Cormoranii au obtinut victoria, doar in urma loviturilor de departajare.

Publicat:15.08.2019, 20:10

Meciul a inceput intr-un ritm dinamic, iar cei de la Liverpool au cerut penalty in minutul 5, cand mingea l-a lovit in brat pe Christensen, dupa o reluare spectaculoasa a lui Mane. Pe parcurs, cormoranii au pierdut din intensitate, iar eleveii lui Frank Lampard n-au ezitat sa preia initiativa.

In minutul 36, Olivier Giroud a deschis scorul. Peste 12 minute, Sadio Mane a restabilit egalitatea si tot el a marcat pentru 2 la 1 in startul primei reprize a prelungilor. Bucuruia lui Liverpool, insa, n-a durat prea mult. In minutul 101, Jorginho a insris pentru 2 la 2, iar acest scor a ramas neschimbat pana la fluierul final.

In seria loviturilor de departaje, cormoranii s-au impus cu 5 la 4, gratie portarului spaniol Adrian, care a reusit o parada senzationala, chiar in meciul sau de debut pentru Liverpool.

ADRIAN, JUCATOR LA LIVERPOOL: " - E un mod bun de a veni la Liverpool. A fost o saptamana nebuna, dar acum e mai usor. Sunt foarte fericit pentru echipa si pentru ca am obtinut acest trofeu. "

De partea cealalta, Franck Lampard, aflat la primul sau meci de o asemenea anvergura in postura de antrenor, sustine ca este mandru de discipolii sai, chiar daca acestia au pierdut.

Franck LAMPARD, ANTRNEORUL CHELSEA:

" Sunt mandru de performanta obtinuta in aceasta seara si de importanta acestui eveniment. Sunt mandru de cum am jucat, de spiritul de echipa, de dorinta si de eforul jucatorilor. "

Urmatorul meci dintre cele doua echipe va avea loc pe data de 22 septembrie si va conta pentru etapa cu numarul 6 a campionatului englez de fotbal.