Luptătorul de stil greco-roman Vitalie Eriomenco a devenit vicecampion european, printre sportivii de până la 23 de ani. Moldoveanul și-a adjudecat medalia de argint la Baku, unde a urcat pe podium și Alexandrin Guțu.

Publicat:22.05.2024, 20:03

Vitalie Eriomenco a început tare competiția continentală din Azerbaidjan în categoria de până la 63 de kilograme. Sportivul nostru a obținut victorii clare în fața adversarilor din Bulgaria și Turcia. A urmat semifinala câștigată la limită în fața unui rus și meciul decisiv contra reprezentantului gazdelor, Ziya Babashov. Deși a condus după prima repriză, Eriomenco a cedat cu 2 la 3.

Sportivul de 20 de ani și-a îmbunătățit rezultatul la Europeanul U23, la precetendele două ediții ocupând locul 3. La acest turneu, bronzul i-a revenit lui Alexandrin Guțu. Sportivul care a pretins anterior la o cotă olimpică a pierdut semifinala categoriei de 77 de kilograme contra viitorului campion, dar în finala mică a trecut cu 3 la 2 de rusul Ismail Barakhoev.

Și Leonid Moroz a avut șansa să urce pe podium, acesta pierzând duelul pentru bronz. Moldova este reprezentată de 7 luptători de stil greco-roman la Campionatul European Under 23 din Azerbaidjan. Țara noastră are doi reprezentanți calificați în această probă la Jocurile Olimpice, Victor Ciobanu și Valentin Petic asigurându-și câte o cotă la turneele preolimpice.