In aceste momente dificile pentru intreaga omenire, mai multi sportivi ofera ajutor persoanelor care sunt afectate de coronavirus. Printre acestia se numara marele tenismen Roger Federer, luptatorul UFC, Conor McGregor, dar si cateva formatii de fotbal.

Publicat:26.03.2020, 23:21

Cunoscut pentru implicarea sa in activitati caritabile, Roger Federer impreuna cu sotia sa, a anuntat ca doneaza un milion de franci elvetieni pentru familiile defavorizate din Elvetia, tara sa natala, in contextul pandemiei de coronavirus.

ROGER FEDERER: "Traim vremuri dificile si nimeni nu trebuie lasat in urma. Contributia noastra este doar inceputul. Speram ca altii ni se vor alatura pentru a ajuta mai multe familii nevoiase. Impreuna putem depasi aceasta criza! Ramaneti sanatosi!"

... a scris tenismenul pe pagina sa de Instagram.

Un alt sportiv, Conor McGregor, a anuntat ca este gata si el sa-si ajute tara. Irlandezul va cumpara si va distribui spitalelor din regiunea Leinster din Irlanda echipamente de protectie in valoare de un milion de euro. Asta dupa ce luptatorul a postat cateva zile in urma un video in care vorbeste despre situatia creata de coronavirus.

Conor MCGREGOR, LUPTATOR: "As vrea sa spun ca ar trebui instituita izolarea totala. Tot timpul pe care il pierdem dezbatand acest subiect este un timp pierdut inutil. Recunosc o lupta grea cand o vad si acum avem una in mainile noastre. Vreau sa le spun oamenilor mei, oamenii mareti ai Irlandei, ca in aceasta lupta este nevoie de toata lumea."

Jucatorii mai multor echipe de fotbal din Germania, precum Bayern Munchen si Borussia Dortmund, au acceptat taierea salariilor cu 20 de procente, iar banii acumulati vor merge catre angajatii afectati de criza virusului. Iar gruparea engleza, Watford, a oferit stadionul sau spitalului din oras. Presedintele clubului a declarat ca va face tot ce trebuie pentru a sustine sistemul medical in aceasta perioada dificila.