Meci dramatic în cupa Moldovei între Zimbru Chișinău și Milsami Orhei. Vulturii roșii s-au calificat în semifinale după o victorie în prelungiri, scor 3 la 1. Totuși zimbrii au trimis o contestație, acuzând gruparea din Orhei că ar fi încălcat regulile, efectuând 6 schimbări în loc de 5. Federația urmeaza să decidă ce se va întâmpla.

Publicat:04.04.2024, 17:24

După o victorie cu 2 la 1 in tur, la Orhei, în favoarea lui Zimbru, galben verzii au avut parte de un retur greu în sferturile cupei Moldovei, cu Milsami. Formația din Orhei a deschis prima scorul prin Igor Lambarschi, dar Zimbru a egalat prin Mihai Ștefan.

În minutul 90 s-a produs însă cea mai controvesrsată fază a partidei. Milsami a efectuat cea de-a șasea schimbare, introducându-l pe Vasile Luchiță în teren, ceea ce este interzis conform regulamentului. În plus peste 3 minute mijlocașul a marcat pentru 2 la 1 și a trimis partida în prelungiri.

A fost o partidă plină de dramatism în minutele adiționale. Milsami a reușit să înscrie pentru 3 la 1, în urma unui penalty ușor acordat de arbitru, iar Radu Gânsari a transformat bine lovitura de la 11 metri. Apoi Zimbru putea echilibra partida, după un alt penalty acordat ușor, dar ucraineanul Denys Decechko nu l-a putut învinge pe Emil Tîmbur de la punctul cu var. S-a încheiat 3 la 1 și cu scorul general de 4 la 3, Milsami se califică premilinar în semifinalele Cupei Moldovei. Până atunci însă Federația de Fotbal trebuie să se expună, pe baza regulei încălcate. Zimbru Chișinău a depus o contestație, invocând faptul că cea de-a șasea schimbare, una interzisă, a fost decisivă, iar golul nou-intratului Vasile Luchiță a trimis partida în prelungiri. La rândul său Milsami a venit astăzi cu o reacție în care se spune că:

„ FC Milsami Orhei a promovat mereu principiile fair-play-ului și respectului pentru reguli. Regretăm incidentul petrecut și ne cerem scuze suporterilor ambelor echipe, precum și tuturor celor implicați în acest meci. Clubul Milsami Orhei își reafirmă angajamentul față de valorile sportului și promisiunea de a acționa în conformitate cu acestea în toate aspectele activității noastre fotbalistice. Clubul nostru va coopera pe deplin și va accepta orice decizie rezultată în urma investigației acestui incident. ” se arată în declarația celor de la Milsami.

După decizia care va fi luată de FMF, vom afla cine se va califica în semifinale, acolo unde va întâlni pe campioana Sheriff. Tot ieri, viespile au câștigat cu 3 la 1, meciul împotriva celor de la Victoria Bardar. În tur Sheriff la fel s-a impus cu 2 la 0 și cu scorul general de 5 la 1 merge în penultimul act al Cupei Moldovei.

În cealaltă semifinală se vor întâlni Petrocub Hâncești și FC Bălți. După un zdrobitor 8 la 0 în tur, Petrocub a învins-o ieri și în retur pe Stăuceni cu 4 la 1.

Iar Dacia Buiucani s-a duelat cu cei de la Fc Bălți. După ce a pierdut cu 1 la 2 la Bălți, echipa din capitală a început perfect, iar Tudor Butucel a marcat o frumusețe de gol. Dar Cristian Păscăluță a egalat pentru echipa din nordul țării și a scos o remiză, care o califică pe Bălți în semifinală, unde o va întâlni pe Petrocub.