Cu alte trei medalii s-a ales tara noastra la un turneu international de lupte corp la corp. De aceasta data, cei care au dus faima Moldovei peste granita sunt elevii fostului luptator de arte martiale, Sergiu Barbarosu. Este vorba despre Ion Taburceanu, Vasile Suprovici si Paisi Munteanu care au urcat pe podium la Campionatul European de la Minsk.

Publicat:21.11.2020, 14:10

Chiar daca activeaza de putin timp, scoala de lupte libere, din capitala, la carma careia sta fostul luptator de arte martiale, Sergiu Barbarosa, deja are cu ce se lauda. Trei elevi crescuti de titanul din MMA-ul profesionist au avut un parcurs minunat la campionatul european de la Minsk de lupte corp la corp, care s-a desfasurat recent. Acestia si-au bucurat antrenorul cu o medalie de argint si doua de bronz. Din nefericire cel care a urcat pe locul doi si-a fracturat mana, iar acum va lua o pauza de la antrenamente.

Ion TABURCEANU, LUPTATOR: “M-am pregatit pentru acest campionat de la Minsk inca din vara, alaturi de echipa mea si de antrenorul Sergiu Barbarosa. Am avut lupte grele si ca orice alt luptator emotiile m-au surprins. Acum m-a restabilesc iar apoi incep urmatoarele pregatiri, care va fi anul acesta aici acasa.”

Ion Taburceanu este un luptator cunoscut in randul profesionistilor din tara noastra. Pana a participa la competitia de la Minsk, tanarul si-a demonstrat de mai multe ori puterile in proiectul Eagles Next Level. Ultima sa evolutie in cusca de octagon a avut loc la inceputul anului cand s-a duelat cu un sportiv din Polonia.

Parte de o experienta de neuitat au avut si  Paisi Munteanu, dar si Vasile Suprovici, care s-au ales cu bronzul. Cel din urma a fost la un pas de a castiga argintul, insa in ultima lupta a cedat in fata unui adversar din Rusia.

Paisi MUNTEANU, LUPTATOR: “Campionatele Europene si Mondiale sunt unele din cele mai importante campionate in viata unui sportiv. M-am simtit foarte emotionat deoarece a fost primul in viata mea. Am iesit cu emotii, dar m-am straduit sa lupt cum m-a invatat antrenorul.”

Vasile SUPROVICI, LUPTATOR: “Am avut o lupta destul de buna cu rusul, un baiat experimentat. Am avut de infruntat cu el, insa din cauza unor greseli am cedat victoria lui.”

Sergiu Barbosa, antrenorul celor trei sportivi medaliati, ne-a spus ca a depus mult efort ca elevii sai sa aduca faima tarii noastre peste hotare. Pe viitor, antrenorul vrea ca acestia sa cucereasca doar aurul.

Sergiu BARBAROSA, FOST LUPTATOR DE MMA: “Noi suntem din vara in pregatiri, ne-am pregatit intensiv. Baietii rezista, n-au incotro. In primul rand acest campionat este de un nivel foarte mare. Nu poti merge acolo si sa te duci acolo cu gandul ca sigur vei fi pe primul loc. ”

Sergiu Barbarosa este un fost luptator de MMA profesionist, in varsta de 34 de ani. Acesta s-a retras din activitate in urma cu trei ani, iar din acel moment s-a dedicat, in totalitate, procesului de pregatire a copiilor.

Sergiu BARBAROSA, FOST LUPTATOR DE MMA: “Acesta este un vis de tare multi ani pe care am reusit sa-l realizez din a treia incercare. De acum eu traiesc pentru elevii mei si in fiecare zi ma dedic lor.”

Pana la finele anului urmeaza a fi organizate inca cel putin doua competitii interne, la care pugilistii moldoveni vor avea ocazia sa-si umple palmaresul cu noi diplome sau medalii.