Neymar Junior a revenit pe terenul de fotbal, după mai bine de un an în care a fost accidentat. Superstarul brazilian a jucat pentru Al-Hilal aproape 30 de minute într-un duel nebun cu nouă goluri din Liga Campionilor a Asiei.

Publicat:22.10.2024, 21:28

Pe 18 octombrie 2023, Neymar s-a accidentat într-un meci al naționalei Braziliei, iar de atunci nu a mai jucat. Aseară, vedeta de 32 de ani a intrat pe teren în minutul 77 al bătăliei dintre Al-Ain și Al-Hilal. Partida din versiunea asiatică a Ligii Campionilor a avut un scenariu nebun. Al-Hilal a condus cu 1 la 0 după golul brazilianului Renan Lodi, iar deținătoarea titlului, Al-Ain a egalat în minutul 39. Până la pauză, campioana Arabiei Saudite, Al-Hilal a marcat de două ori. În repriza secundă, echipele au înscris de trei ori în patru minute, Neymar intrând la scorul de 5 la 3 în favoarea echipei sale, pentru care Salem Aldawsari reușise un hat-trick.

Neymar a jucat, cu tot cu prelungiri, aproape jumătate de oră. Brazilianul a suferit o accidentare gravă la ligamentul încrușicat și meniscul genunchiului, dar a primit un salariu uriaș în continuare. În august 2023, când a semnat cu formația saudită, presa a scris despre încasări de circa 400 de milioane de euro în baza contracului de doi ani. Până ieri, Neymar jucase la Al-Hilal cinci partide în care bifase un gol și trei pase decisive.