O săptămână în urma l-a bătut categoric, dar astăzi a pierdut. Radu Albot, favoritul numărul 4 la turneul challenger din Barcelona, a fost eliminat de un spaniol, care este aproape pe locul 400 în topul mondial.

Publicat:04.04.2024, 20:12

După ce săptămâna trecută a fost una foarte intensă pentru Radu Albot, tenismenul nostru ajungând până în finală la challengerul din Girona, acum la Barcelona jucătorul nostru a rezistat doar 2 runde. Astăzi Radu Albot a cedat în fața spaniolului Carlos Taberner. Ibericul de 26 de ani, aflat pe locul 392 în topul ATP a reușit surpiza eliminându-l pe Radu Albot care e pe poziția 132 în lume. În primul act moldoveanul a condus cu 3 la 1, dupa care Taberner a fost cel care a dominat și a închis setul la 6 la 4.

Radu Albot a dat semne de revenire în setul doi. Moldoveanul a dominat copios, preluând conducerea cu 5 la 2. Totuși, împins de la spate și de publicul gazdă, spaniolul a revenit incredibil. Carlos Taberner a câștigat urmatoarele 5 game-uri la rând și a închis manșa cu 7 la 5, punând punct meciului, după două ore și 5 minute de joc.

Campionul de la Barcelona va primi un cec 10 mii 200 de dolari și își va adăuga 75 de puncte în clasamentul mondial.