Inca o performanta rasunatoare pentru tara noastra. La doar o zi dupa ce Denis Vieru a castigat medalia de bronz la Campionatul European de judo, Victor Sterpu, un alt sportiv de elita, a adus aurul in palmaresul Republicii Moldova. Tanarul, originar Bulboaca, a devenit campion european dupa ce  l-a invins in marea finala pe un adversar din Georgia.

Publicat:21.11.2020, 13:05

Victor Sterpu a facut furori la competitia continentala, reusind in drumul spre glorie sa treaca de adversari redutabili. Ajuns in marea finala la categoria de greutate de pana la 73 kilograme, compatriotul nostru l-a invins pe nimeni altul decat georgianul Lasa Savdatuasvili, campion olimpic in 2012.  

Sterpu are 21 de ani, iar pentru el acesta este al treilea titlu european din cariera. Cu o saptamana in urma, tanarul a reusit sa mai triumfeze odata. El a cucerit medalia de aur la competitia continentala rezervata sportivilor cu varsta pana la 21 de ani, iar in 2019 a urcat pe prima treapta a podiumului la Europenele de tineret, unde au participat sportivi cu varsta de pana la 20 de ani. In acest an, la Campionatul European de judo, Moldova a fost reprezentata de 7 sportivi. Cu o zi mai devreme de performanta lui Sterpu, Denis Vieru a castigat bronzul in categoria de greutate de pana la 66 kilograme.