Pilotul spaniol Marc Marquez a câştigat Marele Premiu al statului San Marino la MotoGP. Ibericul se impune în a doua etapă la rând.

Publicat:09.09.2024, 22:45

Marc Marquez de la Ducati-Gresini este imperial în clasa regină a motociclismului viteză. Ibericul s-a impus în Marele Premiu al statului San Marino după o cursă impecabilă. Marc Marquez a câștigat la finalul săptămânii trecute și în Marele Premiu al Aragonului, acela fiind primul succes al pilotului în vârstă de 31 de ani, după o pauză de 3 ani.

Fratele său, liderul campionatului general, Jorge Martin de la Ducati-Martin, s-a clasat doar pe locul 15 la San Marino. Jorge a plătit pentru o eroare de strategie, din cauza unei ploi de scurtă durată care a căzut în timpul cursei. Spaniolul a decis să se întoarcă la boxe pentru a schimba motocicleta în timp ce ploaia începuse să cadă pe pista de la Misano. Un pariu îndrăzneț, dar pierdut de iberic. Picăturile de apă s-au risipit brusc şi Martin a pierdut secunde prețioase, el fiind nevoit să schimbe din nou motocicleta. O operațiune care a durat mai mult decât se aştepta şi care l-a adus pe Martin înapoi pe pistă cu un tur în spatele celor mai bine clasați. Podiumul din San Marino, a 13-a etapă a sezonului, a fost completat de piloții de la Ducati, campionul mondial în exercițiu Francesco Bagnaia şi Enea Bastianini.

După cursa de aseară Jorge Martin conduce clasamentul general cu 312 puncte și are doar 7 puncte mai mult decât Francesco Bagnaia. Pe locul 3 este Marc Marquez cu 259 de puncte.
Iar cursa de la categoria Moto2 s-a încheiat cu victoria lui Ai Ogura de la Boscoscuro, japonezul fiind urmat de piloții Kalex, spaniolul Aron Canet şi italianul Tony Arbolino. Grație succesului Ai Ogura este noul lider al campionatului.

La clasa Moto3, spaniolul Angel Piqueras de la Honda, în vârstă de numai 17 ani, a obținut prima sa victorie, devansând doi compatrioți.