Cel mai bun tenismen din Moldova, Radu Albot va juca pe tabloul principal de la Roland Garros. Jucatorul nostru a obtinut calificarea, dupa ce in finala a invins cu emotii un adversar din Argentina.

Publicat:25.05.2023, 21:59

Radu Albot si Camilo Ugo Carabelli au avut un duel echilibrat in primul set. Fiecare tenismen a casigat cate trei game-uri pe serviciul adversarului, iar invingatorul s-a decis la tie-break. Argentinianul de pe locul 150 ATP a avut nervii mai tari si a castigat cu 7 la 2.

Radu Albot si-a luat revansa in actul secund cand s-a impus cu 6 la 4. In decisiv, moldoveanul si-a spulberat adversarul castigand cu 6 la 1. Batalia a durat aproape doua ore si jumatate.

Radu Albot s-a calificat pentru a saptea oara pe tabloul principal al competitiei de Mare Slem din Franta, dar nu a trecut niciodata mai departe de runda secunda. 

Pentru performanta inregistrata pana acum la Roland Garros, moldoveanul de 34 de ani si-a asigurat un premiu in valoare de 69 de mii de euro.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.