Batalia titanilor in semifinalele de la Roland Garros. Rafael Nadal si Novak Djokovic vor lupta pentru un bilet in ultimul act al Grand Slem-ului de la Paris. Regele Zgurii si numarul unu mondial au avut nevoie de cate patru seturi pentru a completa careul de asi.

Publicat:10.06.2021, 18:12

Dupa primele doua seturi, Rafael Nadal si Diego Schwartzman aveau cate un punct adjudecat. In continuare, Regele Zgurii si-a respectat statutul de favorit si l-a distrus pe adversarul din Argentina. De 13 ori invingator la Roland Garros, Nadal s-a impus cu 6 la 4 si 6 la 0 in decisiv.

Rafael NADAL, TENISMEN:“Am castigat un meci important astazi impotriva unui adversar dur. Am putut gasi o modalitate de a juca cel mai bun tenis al meu in momentele in care aveam cu adevarat nevoie.”

In semifinalele Grand Slem-ului, Rafael Nadal se va duela cu Novak Djokovic. Numarul unu mondial l-a eliminat din cursa pe Matteo Berrettini. Sarbul putea inregistra o victorie categorica, insa in al treilea set italianul a smuls un punct la tie-break, scor 7 la 5. Totusi, in decisiv, Nole si-a adjudecat biletul de calificare.

“Nu este un meci ca oricare altul. Sa recunoastem, este cea mai mare provocare: sa joci impotriva lui Nadal pe zgura, pe acest teren unde a avut cel mai mult succes in cariera sa, in etapele finale ale unui Grand Slam. Nu exista lucru mai mare.”

Va fi al 58-lea meci direct dintre cei doi tenismeni de top, care vor lupta pentru un loc in ultimul act de la Roland Garros. In cealalta semifinala se vor intalni Alexander Zverev si Stefanos Tsitsipas.