Reprezentativa Moldovei de rugby-15 a avut parte de un debut frumos în divizia Conference, a treia în ierarhia valorică din Europa. Haiducii au învins categoric acasă adversarii din Turcia. După o primă repriză dificilă, băieții noștri s-au dezlănțuit în actul secund și visează la primul loc în grupă, care le poate aduce dreptul de a juca barajul de promovare.

Publicat:28.09.2024, 20:37

Moldova a început în forță bătălia cu Turcia și a bifat un eseu după ceva mai mult de un minut de la start. Ulterior, Turcia a marcat din două lovituri de pedeapsă, așa că a preluat conducerea pe tabelă, fiind 6 la 5. Moldova s-a chinuit și chiar înainte de pauză a bifat al doilea eseu prin Sergiu Moroșanu, Adrian Adam semnând transformarea. Actul secund a început de la scorul de 12 la 6 pentru haiduci. Chiar dacă turcii mai întâi au bifat un eseu de 7 puncte, băieții noștri au mărit turațiile și au răspuns prin reușitele lui Cristian Cebotari și același Sergiu Moroșanu.

Au urmat eseurile lui Constantin Ion, Alexandru Bejan și Pavel Boieș. Astfel, Moldova a reușit 7 eseuri și 4 transformări, câștigând cu scorul final de 43 la 13.

Adrian OLĂRIȚĂ, JUCĂTORUL NAȚIONALEI MOLDOVEI DE RUGBY: „ Prima repriză ne-am manifestat mai greu. Totuși, este primul joc din sezon și avem nevoie de timp până ne încălzim, până revenim în formă.”

Datorită victoriei de azi, Moldova a acumulat patru puncte și a mai primit un punct bonus, pentru că a bifat cel puțin cinci eseuri. Haiducii mai au două partide în grupă, ambele în deplasare, contra Serbiei și Bulgariei.

Veaceslav TITICA, ANTRENORUL NAȚIONALEI DE RUGBY: „ Jocul trebuie să îl îmbunătățim, mai avem de lucrat mult, mult, dar mă bucură faptul că tinerii care au intrat au arătat un joc frumos, iar rezultatul ne bucură pe toți.”

Pe 5 octombrie, Moldova va juca în deplasare contra Serbiei, pe care în sezonul trecut a învins-o categoric acasă.

Igor MIȘIN, CĂPITANUL NAȚIONALEI MOLDOVEI DE RUGBY: „ Cu siguranță va fi mai dur, pentru că acasă la noi sârbii au luat bătaie mare de la noi și de aceia vor încerca să își ia revanșa. Însă, noi mergem strict pe obiectiv.”

Partida de azi a avut loc la stadionul Dinamo din capitală. Câțiva oficiali, reprezentanți ai federației internaționale, au fost oaspeți la acest duel, care i-a lăsat cu impresii pozitive.

Anatol CURECHI, PREȘEDINTELE FEDERAȚIEI DE RUGBY DIN MOLDOVA: „ Am avut câteva întâlniri oficiale, dar am și inspectat câteva stadioane, cum ar fi Zimbru și Dinamo, care ar putea găzdui în viitor Campionatul European la rugby-7. ”

Selecționata Moldovei de rugby-15 are nevoie de trei victorii și multe puncte în grupele diviziei Conference, deoarece doar două din liderele celor cinci grupe vor juca barajul de promovare în liga superioară Trophy, unde naționala noastră nu a mai fost de ani buni.