România a rămas fără nici o tenismenă pe tabloul de simplu de la Wimbledon, toate cele 6 jucătoare fiind eliminate. Ultima care a cedat a fost Anca Alexia Todoni. Totodată surpiza rundei este eliminarea multiplei campioane de Grand Slam, Naomi Osaka.

Publicat:04.07.2024, 20:52

Tenismene din România au avut parte de o experiență nu prea plăcută la Grand Slam-ul de la Wimbledon. 5 jucătoare au pierdut încă din primul tur, iar aseară a fost eliminată și ultima româncă. Anca Todoni a cedat în turul doi în fața câștigătoarei de Grand Slam, Coco Gauff. Americanca s-a impus clar în două seturi cu 6 la 2 și 6 la 1.

Pentru prezența în turul al doilea de la Wimbledon, Anca Todoni va primi un cec în valoare de 110 mii de euro și își adaugă 70 de puncte în ierarhia WTA la simplu. În schimb britanica cu origini românești, Emma Răducanu, a reușit un meci superb în fața tenismenei din Belgia, Elise Mertens. Răducanu a învins în două seturi cu 6 la 1 și 6 la 2, reușind câteva schimburi de mingi extraordinare.

Iar Naomi Osaka, cvadruplă campioană de Grand Slam a fost eliminată surpinzător de la Wimbledon. Ajunsă pe locul 113 în ierarhia mondială, fosta lideră WTA a cedat în duelul cu Emma Navarro, în urma unui meci ce a durat fix o oră. Nipona a cedat în două seturi, cu 4 la 6 și 1 la 6.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.