Sportivii moldoveni trag tare pentru a se califica la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Fratii Serghei si Oleg Tarnovschi, care abia au revenit dintr-un cantonament, vor pleca in scurt timp in alt stagiu de pregatire. Iar una dintre cele mai experimentate sportive din tara, atleta Zalina Petrivskaia, care si-a garantat deja un bilet la Olimpiada, va pleca maine in Antalya pentru cateva saptamani de antrenamente corespunzatoare.

Publicat:23.02.2021, 19:41

Serghei TARNOVSCHI, SPORTIV: “Cantonamentul s-a desfasurat in Turcia. El a durat trei saptamani si jumatate. Am parcurs circa 450-500 de kilometri pe apa, este un rezultat foarte bun.”

Alaturi de Serghei, la cantonament a fost prezent si fratele sau, Oleg Tarnovschi. Cei doi sportivi fac echipa la proba de dublu la turneele de canoe.

In cateva zile, fratii Tarnovschi vor pleca  intr-un nou cantonament.

Oleg TARNOVSCHI, SPORTIV: “Urmeaza sa desfasuram inca doua cantonamente pana la preliminariile Europene din Ungaria. In orice caz este foarte dificil, toti se pregatesc, toti lucreaza si lupta va fi serioasa.”

Sportivii sunt antrenati de medaliatul cu aur la Jocurile Olimpice de la Seul din 1988, Nicolae Jurvaschi. Actualul presedinte al Comitetului National Olimpic a declarat ca cei doi au sanse mari la calificare.

Nicolae JURAVSCHI, PRESEDINTELE CNOS: “Eu sunt antrenor si nu doar la un cantonament si acum in timpul apropiat am sa plec cu ei. Sportivii care au potential, asa cum sunt fratii Tarnovschi, sunt sportivi care pot sa obtina podium, dar, daca neglijam pregatirea lor, nici in primii 10 riscam sa nu ne clasam.”

Si Zalina Petrivskaia, care deja si-a garantat un bilet la Olimpiada din Japonia, va pleca maine intr-un cantonament in Turcia.

Zalina PETRIVSKAIA, ATLETA: “Maine plecam in cantonament in Antalya, mergem la caldut, cum spun eu. Va fi un regim mai bun, o sa fie o sala de forta buna, un sector de aruncari. Din pacate, in tara noastra este destul de dificil.”

Sportivii s-au adunat astazi la sediul Comitetului National Olimpic, unde au fost premiati in cadrul Cinei Olimpice. Pana acum Moldova are 7 sportivi calificati la Olimpiada din vara.