Tenismena britanică de origine română, Emma Răducanu, a fost eliminată de la Wimbledon de o jucătoare venită din calificări. O nouă eliminare șocantă a fost cea a favoritei numărul doi, americanca Coco Gauff.

Publicat:08.07.2024, 20:07

Jucătoarea neozeelandeză Lulu Sun, venită din calificări, a ajuns în primul ei sfert de finală de Grand Slam la Wimbledon. Lulu Sun a învins-o surprinzător pe Emma Răducanu. Jucătoarea de 23 de ani, care nu câștigase niciodată un meci de Grand Slam înainte de acest Wimbledon, a reușit 52 de lovituri câștigătoare împotriva britanicei cu origini românești. Clasată pe locul 123 în lume, Lulu Sun s-a impus în fața campioanei de la US Open din 2021, în trei seturi, scor 6 la 2, 5 la 7 și 6 la 2.

Și numărul 2 mondial, Coco Gauff, a fost eliminată în optimi la Wimbledon. Gauff a fost depășită la toate capitolele de compatrioata sa, Emma Navarro. La doar a doua participare pe iarba de la Londra, Navarro a obținut cea mai mare performanță a carierei la un turneu de Grand Slam. După doar o oră și 16 minute de joc ea a învins-o cu 6 la 4 și 6 la 3 pe Coco Gauff.

Coco Gauff este a 7-a jucătoare din top 10 WTA eliminată deja de la Wimbledon. De partea cealaltă, Emma Navarro o va înfrunta acum în sferturi de finală pe italianca Jasmine Paolini. Clasată pe locul șapte în lume și finalistă la ultimul French Open, Paolini a profitat de abandonul americancei Madison Keys, în setul 3, atunci când scorul era 5 la 5. Campioana de la Wimbledon va câștiga un cec de peste 3 milioane 200 de mii de euro.