Turneu international grandios de lupte libere in orasul Cahul. Peste 350 de sportivi din 6 tari s-au intrecut in procedee spectaculoase pentru a cuceri trofeul competitiei.

Publicat:10.12.2023, 22:13

Un numar impresionant de echipe – 30 la numar - s-au prezentat la turneul international de lupte din Cahul, la care au participat sportivi din Romania, Ucraina, Bulgaria, Grecia si Slovacia.

Printre invitatii de onoare ai turneului s-a numarat titrata luptatoare de la selectionata de senioare, Irina Ringaci.

Irina RINGACI, LUPTATOARE, SELECTIONATA MOLDOVEI DE LUPTE:  „Nu m-am asteptat sa vad atat de multi copii aici. Cand am vazut ca tot ies din spate si tot ies am crezut ca nu o sa ajunga spatiu aici. Tuturor participantilor, fara traume si sa castige cel mai bun.”

Turneul international de lupte de la Cahul s-a desfasurat in 20 de categorii de greutate, iar tara noastra s-a impus la majoritatea dintre ele.

Victor VDOVII, LUPTATOR DIN MOLDOVA, CAMPION 57 KG:  „Toti adversarii au fost la un nivel foarte mare, a fost o concurenta foarte buna.”

 Daniel NEGRU, LUPTATOR DIN MOLDOVA, CAMPION 44 KG:  „Bucuria este foarte mare. Prin disciplina si munca am devenit campioni.”

La unele categorii insa pe prima treapta a podiumului au urcat si sportivi straini. Unii dintre ei participa deja pentru al doilea an consecutiv la turneul international de la Cahul.

Dmtrus LOIZIDE, LUPTATOR DIN GRECIA, CAMPION 85 KG:  „Vin pentru al doilea an la acest turneu, imi place sa particip la aceasta competitie, cu siguranta voi veni si anul viitor.”

Petko SARAKOSTOV, LUPTATOR DIN BULGARIA, CAMPION 68 KG:  „Particip pentru prima data la acest turneu si este o buna experienta pentru mine aceasta competitie, sunt foarte bucuros. Sper sa nu fie pentru ultima data cind vin in Moldova.”

Nascut in comuna Ciorescu, Andrei Covalschi a participat la Turneul International de lupte de la Cahul sub drapelul Romaniei, unde este stabilit deja de patru ani.

Andrei COVALSCHI, LUPTATOR DIN ROMANIA:  „Destul de tare turneul si adversarii la fel. Nu am nici o nostalgie dar ma bucur sa ajung in tara mea natala.”

Publicul s-a delectat nu numai cu dueluri spectaculoase pe salteaua de lupte, dar si cu un spectacol incendiar al majoretelor.

Organizatorii turneului au ambitii mari pe viitor si vor ca aceasta competitie de la Cahul sa fie cunoscuta in toata Europa.

Leonid IACUPOV, ORGANIZATOR:  „Am adunat un numar foarte bun de luptatori, luptatori titrati, luptatori foarte buni din 6 tari. Ne dorim desigur in perspectiva sa organizam, de ce nu, un campionat european, daca nu in Cahul sigur in Republica Moldova.”

La editia a doua a turneului international de lupte de la Cahul au participat peste 350 de sportivi din Moldova, Romania, Ucraina, Bulgaria, Grecia si Slovacia. Tara noastra s-a impus la majoritatea categoriilor de greutate, pastrand marele trofeu acasa.

 Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.