Viitoarele staruri din lumea tenisului si-au dat intalnire pe terenurile de zgura de la Vadul lui Voda, in cadrul unui turneu international de categorie ITF 30. Peste 100 de sportivi de pana la 18 ani s-au duelat pentru trofeu. La categoria feminina castigatoare a devenit moldoveanca Lia Belibova, iar pe tabloul masculin s-a impus britanicul Mark Ceban, a carui parinti sunt originari din Moldova.

Publicat:26.05.2023, 22:04

Veronika PAVLENKO, TENISMENA DIN UCRAINA:„Concurenta este puternica, la fel si jucatorii. Este interesant sa joci, sa demonstrezi tot ce poti.”

Calin APOSTOL, TENISMEN DIN ROMANIA:Sincer imi par foarte bune terenurile, cand ploua imediat se usuca si se poate juca.”

Sergiu TATARU, REPORTER PRO TV: Competitia se desfasoara pe cele patru terenuri de tenis de la Vadul lui Voda. In timp ce unii tenismeni disputa meciuri de pe tabloul principal, altii efectueaza procesul de incalzire inaintea duelurilor. ”

In concursul masculin, unde favorit a fost moldoveanul Ilie Cazac, s-a impus Mark Ceban. Britanicul isi are originile in tara noastra si este lider mondial in categoria de varsta de pana la 14 ani. In finala competitiei de la Vadul lui Voda, Ceban a invins cu 7 la 6 si 6 la 4 un ucrainean, caruia i-au cedat nervii la sfarsitul bataliei.

Mark CEBAN, TENISMEN DIN MAREA BRITANIE:„Incerc sa nu ma gandesc la faptul ca sunt numarul 1 atunci cand joc. Incerc sa ma concentrez pe evolutia mea si pe fiecare punct. ”

Dmitro VTERKOVSKIY, TENISMEN DIN UCRAINA:„A fost primul meu turneu ITF, un debut. Am jucat finala, cred ca este un rezultat bun pentru primul meu turneu.”

Pe tabloul feminin, cea mai buna a fost moldoveanca Lia Belibova, care a ajuns in finala si la dublu. In ultimul act al probei individuale jucatoarea noastra a invins in trei seturi o adversara din Ucraina.

Lia BELIBOVA, TENISMENA DIN MOLDOVA:Cred ca multi m-au sustinut pe mine, deoarece am jucat acasa. Terenurile imi sunt cunoscute, asa ca mi-a fost mult mai usor.”

La turneu au participat sportivi de pana la 18 ani. Cel mai mic jucator a fost moldoveanul Daniel Turcan, in varsta de 13 ani.

Daniel TURCAN, TENISMEN DIN MOLDOVA:„Simt diferenta de putere dintre cei cu care joc de obicei si jucatorii mai mari.”

Printre concurenti s-au numarat tenismeni din peste 10 tari, printre care Franta, Italia, Marea Britanie, Germania, Polonia, Ucraina si Romania.

Jules RIMBAUD, TENISMEN DIN FRANTA: „Suntem patru francezi care am venit aici alaturi de federatie, patru jucatori din 2009.”

Eugeniu CELEARSCHI, DIRECTORUL TURNEULUI:
„ - Cati jucatori sunt aici, baieti si fete?
-Daca includem rundele de calificare, aproximativ 130-140 de jucatori. ”  

Mircea CONSTANTIN, ARBITRUL PRINCIPAL AL TURNEULUI:„Acest concurs, ca si numar de puncte este dotat cu 30 de puncte ITF. Este un prim pas pentru concursurile mai importante. ”

Federatia de Tenis din Moldova are un program incarcat in aceasta luna. Dupa organizarea a doua competitii din seria Biotehnos Junior Cup, a avut loc concursul de categorie ITF 30. Saptamana viitoare va urma un turneu similar celui incheiat astazi.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.