Unda verde pentru organizarea competitiilor sportive. Din 16 ianuarie, acestea vor putea fi desfasurate atat in aer liber, cat si in spatii inchise. Totusi, spectatorii nu vor avea acces, iar organizatorii vor trebui sa tina cont de regulile de protectie.

Publicat:13.01.2021, 20:50

Adrian SAU, REPORTER PRO TV: “Dupa o pauza de aproape doua luni, sportivii se vor putea intruni din nou in competitii. Evenimentele sportive vor fi permise atat in aer liber, cat si in spatii inchise, dar fara spectatori.”

Totusi, in cazul tinerilor sportivi, acestia vor putea avea un insotitor, care sa-i conduca pana la spatiul de competitie. De asemenea, atata timp cat participantii vor astepta sa concureze, ei vor fi obligati sa poarte masca de protectie. Totodata, si organizatorii vor avea de respectat unele conditii. 

Adrian SAU, REPORTER PRO TV: “La intrare in salile sportive si pe stadioane vor fi amplasate recipiente cu solutii pentru dezinfectarea mainilor. In acelasi timp, toti angajatii edificiilor sportive vor trebui sa poarte masca si manusi.”

Nu doar competitiile sportive au primit unda verde pentru organizare. Congresul la care se va alege noua conducere a Federatiei Moldovenesti de Fotbal se va putea desfasura la sfarsitul lunii ianuarie.

Adrian SAU, REPORTER PRO TV: “Accesul in interiorul Futsal Arena FMF se va face cu respectarea unor reguli – masurarea temperaturii si trecerea printr-un tunel pentru dezinfectie. Aceste aparte urmeaza a fi amplasate chiar la intrarea in cladire.” 

Si terenul de joc, care se va transforma pentru o zi intr-o sala de sedinta, va fi amenajat intr-un mod corespunzator.

Adrian SAU, REPORTER PRO TV: “Mesele si scaunele vor fi aranjate astfel incat sa fie respectata distanta de minim un metru. Totodata, participantii care vor fi asezati in tribunele stadionului vor sta peste cel putin patru scaune unul fata de celalalt.”

Toate competitiile sportive din Moldova au fost puse pe pauza pe data de 30 noiembrie. Turneele programate in aceasta perioada au fost anulate sau suspendate, la fel si primul esalon fotbalistic din tara, Divizia Nationala.