NASA a publicat imagini fascinante cu "Fata Nevazuta a Lunii", surprinse de la 1,6 milioane de km distanta de catre satelitul Discovery.

Publicat:06.08.2015, 09:30

Intrucat Luna, satelitul natural al Pamantului, este intr-o rotatie sincrona in jurul planetei noastre, exista o latura pe care nu o poti vedea niciodata de pe Terra.

Imaginile sunt primele surprinse de la aceasta distanta, intr-un moment in care "Fata Nevazuta a Lunii" este iluminata de razele Soarelui.

Imposibil de vazuta de pe Pamant, aceasta latura a Lunii a fost surprinsa pentru prima data in 1959 de o sonda Sovietica, iar cei din echipajul Apollo 8 au fost primii oameni care au vazut-o cu ochiul liber.

 

Perioada de rotatie a lunii, egala cu cea de revolutie in jurul Pamantului au ascuns aceasta latura a Lunii de cei aflati pe Terra. Fascinatia din jurul ei a fost accentuata de diverse teorii conspirationiste, dar si de legendarul album al trupei Pink Floyd - The Dark Side of the Moon. Cel mai recent, aceasta a fost "speculata" in blockbusterul Transformers: Dark of the Moon.