11 participanti care s-au inscris la etapa nationala Eurovision au fost exclusi din competitie dupa auditiile live. Printre cei care nu au trecut mai departe este si controversatul Sasha Bognibov. Din cele 27 de dosare depuse au fost selectate doar 16. Din cauza ca sunt putini participanti organizatorii au decis in acest an sa renunte la semifinala.

Publicat:25.01.2018, 17:58


Printre cei care 11 candidati care nu au trecut de etapa live-urilor este si  controversatul Sasha Bognibov. Acesta are  si o explicatie. Spune ca inainte de a intra pe scena nu avea apa si i s-a uscat in gat.

Sasha BOGNIBOV, PARTICIPANT: „Si mie nu prea mi-a placut prestatia mea. Vroiam sa beau si mi s-a terminat apa.Inainte de a iesi pe scena eu beau multa apa si mi s-a uscat pur si simplu. 00:30 Deocamdata eu nu sunt pregatit pentru Eurovision Moldova.”

 O parte dintre finalisti spun ca deja se vad castigatori.

Eugen ADIANOV, SOLIST DOREDOS: "- Noi ne dorim foarte mult, pentru ca participam pentru a treia oara si suntem increzuti in puterile noastre si credem ca vom reusi sa reprezentam tara la un nivel inalt. Sunt si niste cheltuieli pe care castigatorul si le asuma, voi santeti gata sa vi le asumati aceste cheltuieli de participare? Da, noi santem gata. Gasea sponsori, oameni care sunt gata sa sustita, mai ales ca este fata tarii."

 Numarul mic de participanti inscrisi i-a facut pe cei din Comitetul de Organizare sa renunte la semifinala, astfel ca reprezentantul Moldovei la Eurovision va fi ales dintr-un singur show televizat.

Vitalie COJOCARU, DIRECTOR COMITETUL DE ORGANIZARE, EUROVISION: "- Cantitatea cererilor depuse a fost destul de mica comparatic cu pana acum. Daca in anii precedenti au fost peste 50-60 de cereri de participare, acum au fost doar 28. Pana la ora prezenta nu avem nici o contestare inregistrata."

 Finala nationala va avea loc pe 24 februarie. Castigatorul va fi desemnat prin cumularea punctajul juriului de specialitate si a voturilor oferite de public. Anul trecut Moldova a fost reprezentata la Eurovision de trupa Sun Stroke Project, care s-a clasat pe locul 3, fiind cea mai buna performanata a tarii noastre la acest concurs.