Furtuna de aseara a facut prapad in toata tara. Acoperisuri luate de vant, geamuri sparte si pasari ucise. Acest tablou a lasat in urma ploaia si vantul puternic. Aproape 20 de localitati continua sa ramana in bezna dupa ce au fost rupte mai multe cabluri electrice.

Publicat:02.12.2015, 15:34

In satul Ursoaia din raionul Causeni vantul a dezgolit 20 de case. Acoperisurile au fost luate pe sus. Oamenii spun ca furtuna a venit atat de repede incat abia de au resuit sa se adaposteasca, iar in cateva clipe s-au trezit cu toata ardezia de pe case facuta tandari.

Acestei femei, vantul nu i-a distrus doar acoperisul, dar i-a omorat si cateva pasari.


Tot din cauza furtunii, in localitate s-au rupt mai multe linii de tensiune. Si in aceasta dupa ameaza firele electrice atarnau deasupra caselor sau chiar pe drum cu riscul ca cineva sa fie  electrocutat.


Nu la Causeni furtuna a facut pagube. In satul Tabirica din Calarasi a fost avariat acoperisul scolii.

Tatiana CALISCIUC, REPORTER PRO TV: “Vantul de aseara a lasat fara acoperis un bloc intreg al scolii din satul Tabarica. Zecio de foi de ardezie au fost doborate la pamant iar alte au fost avariate si stau sa cada. Astazi de dimineata muncitorii au inceput sa le scoata pentru a evita unele accidente.”


Angajatii institutiei sustin ca in liceu nu mai erau elevi cand a inceput furtuna, deoarece orele se terminase. In  doar cateva secunde vantul a luat pe sus foile de ardezie si le-a imprastiat prin curtea scolii.


In satul Bravicea, tot din Calarasi, a fost distrus acoperisul gradinitei, dar si cateva geamuri care au fost recent schimbate. Directoarea spune ca abia de a reusit sa intre in incapere cand a inceput vantul, iar o bucata dintr-o foaie de ardezie a cazut chiar in spatele ei.


Oamenii din sat spun ca nu au mai vazut asa vant puternic de cand se tin minte.


Aseara dupa furtuna, peste 100 de localitati din zece raioane au ramas in bezna. Serviciul Situatii Exceptionale, anunta ca la moment fara curent electric raman 18 localitati din 8 raioane. Este vorba despre sate din raioanele Orhei, Straseni, Calarasi, Nisporeni, Anenii Noi, Cimislia, Stefan Voda si Causeni.