Premierul britanic Boris Johnson este asteptat sa anunte planuri de relaxare a restrictiilor impuse din cauza pandemiei COVID-19 inca din aceasta saptamana, dupa ce s-a intors la Downing Street duminica seara.

Publicat:27.04.2020, 08:02

Boris Johnson urmeaza sa isi reia activitatea luni, dupa o saptamana petrecuta intr-un spital londonez cu COVID-19 si doua saptamani de recuperare la resedinta oficiala din Checkers, situata la circa 50 km nord-vest de Londra.

Premierul britanic a discutat cu membrii cabinetului sau despre posibilitatea ”modificarii” regimului de carantina in locul eliminarii acestuia, pentru a transmite populatiei mesajul potrivit caruia restrictiile vor ramane in vigoare chiar daca locurile de munca si scolile incep sa se redeschida, scrie Telegraph intr-un articol publicat duminica seara.

Numarul oficial al deceselor cauzate de COVID-19 in spitalele din Marea Britanie a ajuns la 20.732, in crestere cu 413 in ultimele 24 de ore, in timp ce bilantul cazurilor de imbolnavire confirmate au atins cifra de 152.840, in crestere cu 4.463.

Sursa: