Despagubiri in valoare de un milion de lei. Atat cer angajatii cafenelei "La Soacra" drept despagubiri de la autoritatile locale. Asta in timp ce Primaria capitalei a decis sa le ofere compensatii lunare de 6 mii de lei vicrtimelor si copiilor lor. Astazi intr-o noua sedinta de judecata au fost audiati cativa fosti angajati si un client, care erau in local in momentul deflagratiei.

Publicat:04.07.2016, 15:19

Trei martori ai aparari au fost audiati astazi in dosarul La Soacra. Este vorba de doi fosti angajati si un client. Toti se aflau in cafenea in momentul exploziei. Personalul a cerut despagubiri materiale in valoare de un milion de lei.

Andrei ARAPAN, FOST ANGAJAT CAFENEAUA “LA SOACRA”: “Aceasta e inca putin ca viata unui om  nu costa un milion, ori doua, ori 10 milioane sa fie.” 

Angela POPILA, AVOCAT: “Nu stiu in ce masura cuantumul prejudiciului este justificat. Ori in situatia in care declari ca vrei un milion de lei, urmeaza sa probezi prejudiciul material.”

Avocatii celor trei functionari invinuiti in acest dosar de corupere pasiva si depasirea atributiilor de serviciu, sustin ca angajatii au si ei partea lor de vina.

Angela POPILA, AVOCAT: “Este vina angajatilor care au admis sa lucreze ani de zile, sa suporte aceste mirosuri de gaze, conditiile in care au lucrat, fara sa semnaleze.”

MAMA UNEI VICTIME: “Ea ne spune ca dvs sunteti vinovat ca v-ati ingropat copilul ca nu ati sunat la 904. Eu de la Drochia, stiam ce se face in cafenea? “

Mariana VOINU, FOSTA ANGAJATA CAFENEAUA “LA SOACRA”: “O bataie de joc, nu stiu cum sa ne ia ca sa cada cineva vinovat, numai nu ei.”

Mariana Voinu a fost bucatar sef un an de zile in cafeneaua La Soacra. Ea este cea care schimba buteliile de gaz si spune ca verifica sa nu aiba loc scurgeri de gaz prin metoda chibritului aprins. Celalat angajat al localului declarat astazi in fata judecatorilor ca a auzit cum administratia  ar fi mituit cativa functionari publici pentru a ascunde anumite faradelegi.

Andrei ARAPAN, FOST ANGAJAT CAFENEAUA “LA SOACRA”: “Cu mita la noi in Moldova tot se rezolva.”

Astazi, primaria capitalei a decis ca persoanele care au avut de suferit in explozia din ianuarie sa primeasca un ajutor material in valoare de 5 mii de lei lunar pana la sfarsitul acestui an, iar copii acestora cate o mie de lei.

MAMA UNEI VICTIME: “Daca socot ei ca ajung 5 mii pentru un parinte sa faca un praznic la copii, sa ne dea.”

Mariana VOINU, FOSTA ANGAJATA CAFENEAUA “LA SOACRA”: “Nu sunt suficienti, cat de putin, macar pentru tratament.”

Anterior victimele exploziei au primit cate 40 de mii de lei de la Primaria capitalei si cate 15 - 25 de mii de lei de la Ministerul Muncii, in functie de gravitatea cazului. De curand administratoarea cafenelei a fost condamnata la 4 ani de inchisoare, iar sotul ei se afla in arest preventiv. In acest dosar, alti trei functionari au fost pusi sub invinuire. Urmatoarea sedinta va avea loc in septembrie. In explozia din ianuarie din cafeneaua La Soacra 4 persoane au murit iar si 12 au fost ranite. De vina ar fi fost o butelie de gaz utilizata necorespunzator.