Aniversarea de 26 de ani a Departamentului de carabinieri s-a lasat cu emotii pentru o tanara care a venit sa-si urmareasca iubitul in actiune. Aceasta nici nu banuia ca va fi ceruta in casatorie in vazul tuturor. Momentul insa nu i-a eclipsat pe carabinieri care le-au aratat superiorilor cat de bine isi pot face meseria.

Publicat:12.12.2017, 18:09


Astazi trupele de carabinieri au aratat tot ce pot. Primii si-au demonstrat agerimea si forta cei de la Batalionul cu destinatie Speciala “Scorpion”, care si-au facut aparitia coborand de pe o cladire. A urmat o scena parca rupta de filmele de actiune. 

Au demonstrat ca pot manui cu rapiditate armele si daca e nevoie stau pe pozitii chiar si sub blindate. Scenele de lupta au fost intrerupte de un moment romantic. Carabinierul Eugen Grosu si-a cerut in casatorie iubita. Aceasta a fost atat de emotionata, incat a uitat sa-i dea un raspuns. Tanara este studenta la coregrafie si spune ca nu este usor sa fii iubita unui carabinier. 

“M-am speriat putin, ma tem de atata lume. Sunt foarte fericita. -Vrei sa ne arati inelul?- Da."

Munca de carbinier nu este deloc simpla.Ion Sochirca este din Soroca. De o luna, el isi face serviciul militar in Departamentul Trupelor de Carabinieri.

Ion SOCHIRCA: “Am invatat sa merg in pas de defilare, am invata sa fiu mai serios. Si e interesant.”  

 Maia CRETU, DEPARTAMENTUL TRUPELOR DE CARABINIERI: “Aici mi-am format caracterul am devenit, mai puternica din puct de vedere  psihologic pentru ca am intalnit multe greutati.”

 Iurie TATARU, DEPARTAMENTUL TRUPELOR DE CARABINIERI: “Misiunea mea este educarea tinerilor in spiritul devotamentului fata de patrie. A fi carabinier inseamna a fi la serviciu timp de 24 de ore.”  

 Comisia Europeana a alocat 8 milioane de euro pentru reformarea departamentul trupelor de carabinieri, banii care vor fi utilizatii incepand cu anul 2018. Ministrul de Interne, Alexandru Jizdan spune ca noile schimbari vor imbunatati imaginea carabinierilor. 

Alexabdru JIZDAN, MINISTRU DE INTERNE: “In special vor merge pentru dotarea carabinierilor, unitati de transport, reparatie. Intr-un final noi trebuie sa avem doar  angajati  pe principul profesional, oameni in baza de contract. Nu vom avea ostasi.”

 La ceremonie au fost si oaspeti din Italia, unde de asemenea exista carabinieri.

Mauro CONTE, COLONEL: “Prezenta noastra aici e lagata ca am mai gasit un loc in Europa unde fortele de politie se numesc carabinieri, si in Italia sunt 120 de mii de carabinieri.”

 Trupele de carabinieri au fost fondate la 12 decembrie 1991 si au misiunea de a asigura   ordinea publica, paza si apararea unor obiective si de a participa la lichidarea consecintelor avariilor sau ale situatiilor exceptionale.