Un angajat al unei banci din capitala a fost impuscat mortal, iar alti doi au fost grav raniti in urma unui atac armat petrecut aseara in capitala.

Publicat:31.05.2014, 04:59

UPDATE 17.05: Surse din politie afirma ca suma totala pe care au furat-o atacatorii este de aproximativ 1.500.000 de lei.

UPDATE 16.55: Surse demne de increde afirma ca masina avea numere de inmatriculare din Gagauzia - GE AY 129, iar masina era de marca Chrysler si se deplasa dinspre Stauceni, iar aceasta a fost inregistrata de camerele de supraveghere.

UPDATE 16.20: Potrivit unui martor, atacatorii au intrat cu masina in parcarea centrului comercial cu mai mult timp inainte de atac. Doi dintre angajatii bancii il asteptau pe al treilea sa vina cu banii spre masina. Cand acesta a iesit din banca, unul dintre cei doi indivizi a iesit din masina si a tras la nimereala in directia masinii bancii, s-a apropiat si a luat banii, apoi au fugit.

Grav este ca faptul ca paznicii magazinului angro nu au putut sa faca nimic, asta deoarece singura arma pe care o au este cate un spray cu gaz.

UPDATE 13.10: Procurorul care investigheaza cazul afirma indivizii nu au intrat cu masina pe teritoriul centrului comercial.

UPDATE 11.10: Surse din politie afirma ca aseara indivizii au impuscat de 46 de ori din arma Kalashnikov.

UPDATE 11.00: Medicii de la Urgenta afirma ca ambii barbati care au fost raniti aseara au fost operati. Unul dintre ei este in stare extrem de grava, iar medicii sunt rezervati in privinta sanselor sale, iar al doilea este in stare stabila.

UPDATE 10.30: Potrivit politiei, barbatul care a decedat, soferul masinii ce transporta banii, avea 45 de ani si este din capitala. Atacatorii au furat toti banii din masina, iar suma exacta inca nu a fost stabilita.

Incidentul a avut loc in jurul orei 22:00 la o filiala Victoriabank din incinta magazinului Metro, filiala Stauceni. Trei angajati ai bancii au fost atacati in timp ce erau in masina ce transporta banii. Potrivit politiei, agresorii erau inarmati, purtau veste anti-glont si aveau cagule pe fata. Acestia au deschis focul in momentul in care cei trei angajati ai bancii ridicau incasarile.

Un angajat al bancii a murit pe loc, iar alti doi au fost transportati de urgenta la spital. Unul dintre ei se afla in stare foarte grava, iar medicii sunt rezervati in sansele sale de supravietuire.

Potrivit unor surse din politie, atacatorii ar fi fugit cu o masina Chrysler Saratoga, ulterior s-ar fi urcat intr-o alta masina de model Volvo. Aseara politia a blocat toate iesire si intrarile din oras, verificand toate masinile. Deocamdata, nu se stie daca au fost identificati atacatorii.