Au inceput noptile filmelor sub stele. Iubitorii de cinema in aer liber isi petrec serile in curtea muzeului National, acolo unde sunt proiectate filme retro. Spectatorii spun ca descopera valorile trecutului, dar si se relaxeaza in ultimele zile de vara.

Publicat:25.08.2018, 12:08


Curtea Muzeului National de Istorie s-a transformat aseara intr-o sala de cinema imensa. Asezati comod pe bean bag-uri, zeci de persoane au venit sa priveasca comedia franceza din anii '60 “Jandarmul din Saint – Tropez.”

Legendarul actor de comedie, Louis de Funesle-a provocat spectatorilor mult zambet si buna dispozitie de pe ecranul mare. Chiar daca multi au privit filmul in copilarie, acum sustin ca il redescopera. Tineri spun ca filmele retro au un farmec aparte si scot in evidenta valori mai putin abordate in cinematografia contemporana.

In timp ce unii nu-si dezlipeau ochii de la ecranul telefonului, altii au fost atenti la  pelicula toata seara. Evenimentul este organizat la initiativa unor  tineri pasionati de filmele retro. La aceasta editie au decis sa proiecteze 9 pelicule ale anilor '50-'60, care au facut istorie in lumea cinematografiei. 

Veronica PASCARU, COORDONATORUL PROIECTULUI: “E perioada cand oamenii vin din vacanta, se pot relaxa la un film. Muzeul e ales, pentru ca istoria, filmele retro, este o combinatie perfecta.”

 Festivalul “Noaptea Filmelor sub stele” este la cea de-a cincea editie si se va desfasura pana pe 8 septembrie.