Imaginile cu sarmale, placinte si frigarui au fost inlocuite cu altele – cu pungi, farfurii si sticle de plastic imprastiate. Asa arata astazi dupa-amiaza cimitirul Sfantul Lazar unde mii de moldoveni au sarbatorit Pastele Blajinilor. Angajatii spun ca aseara au evacuat deseurile, iar astazi repeta operatiunea.

Publicat:06.05.2019, 17:58

Pe fiecare drum din cimitirul de pe strada Doina, astazi erau cel putin cate doua gramezi de gunoaie. A fost suficient ca cineva sa arunce cateva resturi pe jos, ca mormanul sa fie imediat completat de altii.  

Intrebati de ce lasa deseurile la intamplare, unii nu au vrut sa ne raspunda. Iar altii spun ca de vina sunt… autoritatile care ar trebui sa instaleze mai multe cosuri de gunoi.

Printre morminte, unii oameni au lasat si ramasite de mancare, cum ar fi paine sau oua rosii. Altii, insa, nu au indraznit sa arunce gunoiul pe jos.

Cei care au venit astazi la cimitir ca sa-si pomeneasca raposatii si au dat cu ochii de gramezile de deseuri, au ramas consternati. 

Responsabilii de la cimitirul Sfantul Lazar spun ca muncitorii au inceput sa stranga gunoiul inca de ieri si vor continua si astazi. 

Iar in cimitirul din satul Larga, pomeni si colaci stateau aruncati chiar sub gard. “Oamenii sunt fara respect” - a scris cel care a surprins imaginile si le-a postat pe Facebook. Astazi a fost ultima zi cand crestinii au sarbatorit Pastele Blajinilor.