In cadrul unui exercitiu de monitorizare a accesului la informatii, Centrul de Politici si Reforme (CPR) a solicitat Presedintiei, pe data de 2 august, informatii despre intretinerea resedintei de la Condrita. Presedintia a declarat ca este in imposibilitate de a oferi astfel de detalii, facand trimitere la faptul ca resedinta se afla la evidenta Cancelariei de Stat, scrie Ziarul de Garda.

Publicat:02.11.2018, 09:52

CPR precizeaza ca a redirectionat solicitarea la Cancelaria de Stat, solicitând informatii atât despre costurile de întretinere a resedintei, cât si cheltuielile care au fost operate pentru reparatia resedintei, cum a fost selectata compania care a prestat serviciile si din ce fonduri s-au efectuat lucrarile de reparatie.

Directia comunicarare si protocol a Guvernului a remis în raspuns doar informatiile despre întretinerea resedintei. În legatura cu cheltuielile pentru reparatii, CPR a fost directionat la Presedintie, unde din nou s-a refuzat prezentarea unui raspuns.

[...]

Anual contribuabilul achita aproximativ 2,5 milioane lei doar pentru întretinerea casei de vacanta a presedintelui. Care a fost suma totala a investitiilor în renovarea întregii structuri rezidentiale, dar mai ales, cine a achitat nota de plata si cu ce scop, nu se comunica.

ARTICOLUL INTEGRAL IL GASITI PE ZIARUL DE GARDA