81 la suta dintre moldoveni au fost numarati pana sambata, cu o zi inainte de incheierea recensamantului. Sunt datele preliminare oferite de conducerea Biroului de Statistica. Totodata, socialistii cer Parlamentului sa anuleze recensamantul pe motiv ca ar fi avut loc cu grave abateri.

Publicat:27.05.2014, 12:00

Lucia SPOIALA, DIRECTOR BIROUL NATIONAL DE STATISTICA: " 87% locuinte, 81 % persoane, in afara de municipiile Balti si Chisinau, pana la 24 la suta - 95% locuinte, 98% persoane." 


Cei de la statistica spun ca vor avea date mai exacte vineri. Ieri, autoritatile anuntau ca recensamantul s-a incheiat in termen, adica acum doua zile. Cu toate acestea, mai multe persoane au scris pe retele de socializare ca au completat ieri chestionare.

Lucia SPOIALA, DIRECTOR BIROUL NATIONAL DE STATISTICA: "Au fost solicitari de a-si verifica chestionare, au fost cateva verificari."


Recensamantul nu a fost deloc placut pentru unii recenzori. Doi au fost abuzati sexual, doi au fost agresati, iar unul ar fi fost injunghiat. Despre primul caz de abuz sexual, care a avut loc la Ciocana, v-am spus la stiri saptamana trecuta. Despre cel de-al doilea, la fel ca si despre cazul de injunghiere, sefa Biroului National de Statistica refuza sa ofere detalii. 

Lucia SPOIALA, DIRECTOR BIROUL NATIONAL DE STATISTICA:" Acum lucreaza ancheta, nu va spun unde pentru a nu prejudicia."


Astazi, socialistii au anuntat ca vor cere parlamentului sa anuleze recensamantul pentru ca, spun ei, a fost facut cu multe abateri si denaturari. Recensamantul are o marja de eroare de 6 la suta. Asta inseamna ca peste 200 mii de moldoveni ar putea ramane nenumarati fara nicio problema. Rezultatele recensamantului vor fi prezentate la sfarsitul anului.