Suntem asaltati din toate directiile de diferite sfaturi legate de cum ne putem proteja sau chiar vindeca de coronavirus. Si asta se intampla nu doar la noi, ci peste tot in lume. Situatia este atat de serioasa incat Organizatia Mondiala a Sanatatii are pe site-ul ei o rubrica dedicata - Myth Busters se numeste si demonteaza miturile aparute pe internet.

Publicat:16.03.2020, 08:43

COVID-19 nu se transmite si in zonele cu clima calda si umeda - FALS, spun specialistii. Din cercetarile facute pana acum noul coronavirus se poate transmite peste tot in lume, indiferent de clima.

Baile calde ne feresc de SARS COV-2! Gresit! Temperatura corpului nu se modifica odata cu temperatura apei.

Bunurile si obiectele produse in China ne imbolnavesc! - FALS - Virusul poate rezista pe suprafete mai multe zile, dar cu siguranta nu rezista pe toata perioada transportului. Daca va temeti ca o suprafata poate fi contaminata, stergeti-o cu dezinfectant.

Tantarii raspandesc virulul! Un mit, spun specialistii. Virusul provocator de COVID-19 este un virus respirator, ce se transmite de la o peroana la alta prin tuse, stranut, secretii nazale sau saliva.

Uscatoarele de maini sunt eficiente in distrugerea noului Coronavirus. Nici acest lucru nu este adevarat! Un lucru e cert: trebuie sa ne spalam cu apa si sapun.

Pulverizarea dezinfectantilor pe tot corpul ne salveaza! Nici acest lucru nu este adevarat. Daca ati fost deja contaminat, substantele nu lucreaza impotriva virusilor care se afla deja in corp, ci raman la suprafata.

Usturoiul si vitamina C nu ajuta

Usturoiul tine virusul departe de noi! Usturoiul e sanatos, indiscutabil, dar nu ne protejeaza de virus. Iar excesul de usturoi poate face rau aparatului digestiv.

La fel se intampla si in cazul vitaminei C! Autoritatile ne avertizeaza ca dozele suplimentare de vitamina C nu combat virusul, ba dimpotriva, luata in exces, vitamina C ne forteaza rinichii, ne irita mucoasa gastrica si ne poate provoca si alte neplaceri.

Asadar, trebuie sa fim atenti de unde ne luam informatia. Panica poate duce la dezinformare. 

Sursa: