In suburbii s-a inregistrat cea mai mica rata de participare la vot. Totusi, oamenii care au iesit la urne spun ca isi doresc o schimbare. Votul si l-au dat pentru un primar care sa faca mai putina politica si mai multa treaba.

Publicat:03.06.2018, 16:17

La sectia de votare din Ghidighici era astazi liniste. Asa ca fiecare alegator putea sa-si adune gandurile cand pasea pragul casei de cultura. Oamenii spun ca-si doresc in primul rand o schimbare, iar mandatul de un an e un vot de incredere care va fi sau nu confirmat la urmatoarele alegeri. 

“O sa vedem intr-un an ce va fi. Ori schimbam votul, ori schimbam tara.”

“Pentru o capitala europeana, prospera, sa poata sa ne mentina pe toti acasa. Nu cred ca o sa schimbe multe, dar daca o sa indreptateasca sperantele alegatorilor, o sa aiba mai mari sanse pentru urmatorul mandat.”

Aceasta femeie a venit cu intreaga familie asa ca in microbuz au urcat trei generatii. Chiar daca au chefuit pana in zori la o nunta iar azi merg sa sarbatoreasca sfintii Constantin si Elena, printre petreceri, nu au uitat sa treaca si pe la sectia de votare. 

“Mergem sa petrecem mai departe, cu sperante de viitor si cu speranta in ziua de maine. S traiasca intr-un oras si sat frumos.”

"Pentru o viata mai buna.”

Iar acest barbat a venit alaturi de fiu. Vrea sa-i ofere o lectie de responsabilitate, spune el.

“Sa stie ca noi trebuie sa ne cream viitorul. Am votata ca sa facem schimbari, deja este culmea. Ei vin, pleaca da noi ramanem.”

”Am mai fost pana acum la vot de 2 ori. Astefpt si eu sa am 18 ani ca sa votez.”

Ca procesul a decurs linistit o confirma si membrii biroului electoral. 

Zinaida SOCOLOV, PRESEDINTELE SECTIEI 311 GHIDIGHICI: “Votarea decurge fara nici un fel de abateri. Cam acelasi numar s-au atestat si in turul precedent la ora respectiva.”

Conform datelor oficiale, prezentate la ora 18, in suburbii, rata de participare la vot este cu aproximativ 10% mai mare decat in primul tur.