Cei doi angajati de la Centrul Unic de Monitorizare, retinuti acum trei zile pentru corupere si abuz in serviciu, isi vor petrece urmatoarele 30 de zile dupa gratii. Este vorba despre un sef de sectie si un inspector. Potrivit procurorilor, niciunul nu-si recunoaste vina. Decizia de a-i plasa in arest a fost luata astazi de Judecatoria Buiucani.

Publicat:19.02.2016, 13:53

Cu catusele pe maini, cei doi angajati ai Centrului Unic de Monitorizare au fost adusi pe rand. 

Judecatorul a admis demersul procurorilor de a-i plasa in arest preventiv pe cei doi angajati ai Centrului Unic de Monitorizare. Banuitii au fost aparati in instanta de avocati diferiti. Unul din ei ne-a spus ca va contesta decizia judecatorilor.


Oxana IVANOV, AVOCAT 
“Sunt nevinovati. In probe video se vede doar cum ei discuta, nu si cm iau bani.” 


Procurorii sustin ca, in urma perchezitiilor efectuate la birorurile banuititlor, au fost ridicate suficiente probe, care ar demonstra vinovatia suspectilor.


Victor MUNTEANU, PROCUROR, PROCURATURA ANTICORUPTIE
“Au fost ridicate mai multe calculatoare, sticuri de memorie, iar numarul probelor este foarte mare si deocamdata, nu a fost in intregime examinat.”

Acum 3 zile, procurorii anticoruptie au descins in birourile mai multor angajati ai centrului, in baza unui dosar pornit pentru acte de coruptie si abuz in serviciu.

Potrivit oamenilor legii, in schimbul unor sume, functionarii stergeau din baza de date incalcarile unor soferi, scutindu-i astfel de pedeapsa. Ei ar fi prejudiciat bugetul cu peste 40 de milioane de lei.