Certificatul de integritate al lui Ilan Sor este curat ca lacrima. Documentul, eliberat de ANI si publicat astazi de CEC nu contine nicio mentiune la capitolul incalcari. Potrivit membrilor CEC, anume acest lucru i-a determinat sa voteze pentru inregistrarea Partidului Sor in cursa electorala.

Publicat:10.01.2019, 16:22

Veaceslav AGRIGOROAIE, MEMBRU CEC: “Suntem o institutie echidistanta, impartiala, si nu este de genul acestei institutii sa deie careva aprecieri.”

Vasile GAFTON, MEMBRU CEC: “ Daca spunem ca traim intr-un stat civilizat, aplicat prezumtia nevinovatiei pana cand nu va fi o hotarare definitiva nu putem vorbi ca o persoana este vinovata de una sau alta.”

Rodica CIUBOTARU, MEMBRU CEC: “Este certificatul de integritate care este fara mentiuni.”

Vadim FILIPOV, MEMBRU CEC: “Eu ma abtin de la comentarii, este pozitia mea si atat.”

Certificatele de integritate ale candidatilor partidului Sor au fost publicate astazi de Comisia Electorala Centrala. Desi numele unora figureaza in raportul Kroll, inclusiv cel al liderului formatiunii, certificatele sunt fara mentiuni de la ANI la capitolul incalcari.

Ilan Sor a fost condamnat la sapte ani si jumatate de inchisoare de prima instanta, fiind invinuit ca ar fi obtinut peste 5 miliarde de lei de la Banca de Economii, pe care le-ar fi spalat apoi prin firme off-shore. El se declara nevinovat. Primarul de Orhei se va afla in libertate pana cand se va pronunta Curtea de Apel Cahul.