Premierul are diploma de absolvire de 11 clase, insa pare sa fie falsa. Cel putin asta reiese din raspunsul dat de catre procurori, deputatului Valeriu Munteanu. In raspuns se mentioneaza ca documentul eliberat de gimnaziul nr. 8 din capitala sunt introduse date false. Acest lucru il confirma si profesorii actualului liceu Stefan cel Mare, care spun ca nu l-au vazut pe Gaburici nici macar o zi la ei in institutie.

Publicat:06.05.2015, 08:35

Ala Cernaciuc este profesoara de geografie la liceul “Stefan cel Mare”, fostul gimnaziu numarul 8 pe care l-ar fi absolvit premierul, inca de la fondarea institutiei. In acea perioada in care Chiril Gaburici pretinde ca a invatat, dascalul era si unul dintre membrii comisiei, care elibera certificatele de absolvire. Profesoara spune ca premierul nu a invatat nici macar o zi la aceasta institutie.

Ala CERNACIUC, PROFESOARA, LICEUL “SREFAN CEL MARE”: “Asa elev nu a existat. Noi avem carte de inregistrare, nu putea sa se strecoare un numar al uni elev care nu a facut studii la noi. Care este sensul unei scoli? Noi invatam elevii, ori invatam alte siretlicuri?”

Dascalul crede ca diploma de 11 clase a fost obtinuta in mod fraudulos.

Ala CERNACIUC, PROFESOARA, LICEUL “SREFAN CEL MARE”: “Cred ca ne-au falsificat semnaturile. V-au sifonat imaginea? - Sigur.”

Lilia CARAUS, REPORTER PRO TV: “Drumurile care duc spre diploma premierului Chiril Gaburici se intersecteaza aici, pe strada Florilor, unde se afla liceul Stefan cel Mare. Aici premierul spune ca a absolvit 11 clase. Intamplator sau nu, in imediata apropiere se afla Universitatea Slavona, institutie care ii elibereaza lui Gaburici, diploma de studii superioare.”

In raspunsul dat de catre procuratura, deputatului Valeriu Munteanu, se arata ca pe marginea acestui caz s-a deschis un dosar penal pentru folosirea documentelor oficiale false. Mai exact, stampila care a fost aplicata pe diploma ar fi falsa, intrucat in anul in care ar fi absolvit Gaburici institutia se numea scoala nr. 63 si nu gimnaziul nr.8 Stefan cel Mare.

Viorel MORARI, PROCUROR, SEF DE SECÅ¢IE, PROCURATURA GENERALÄ‚: “Am constatat banuiala rezonabila de savarsire a infractiunii, deaceea s-a dispus inceperea urmaririi penale pentru elucidarea tuturor circumstantelor. La momentul eliberarii actului, institutia de invatamant, potrivit informatiilor oferite de organele abilitate, se denumea altfel.”

Premierul Chiril Gaburici nu a comentat deocamdata noile informatii privind studiile sale. Contactata de Pro TV, purtatoarea de cuvant a premierului ne-a spus ca seful Guvernului se afla la Kiev, iar maine la intoarcere am putea sa-l intrebam direct. Scandalul in jurul studiilor premierului Chiril Gaburici a inceput dupa ce Ziarul de Garda a scris ca nu se stie in baza carui document a fost inmatriculat la facultate. Dupa aproape 2 luni in care a fugit de raspunsuri concrete, Gaburici a declarat, la emisiunea In Profunzime, ca a intrat la Academia de Studii Economice in baza actului eliberat de scoala din Loganesti.

Totusi, in CV-ul sau, premierul spune ca a terminat doar 9 clase la aceasta scoala. Liberalul Valeriu Munteanu a trimis de cateva ori solicitari la Ministerul Educatiei cerand clarificarea acestei situatii. De cealalta parte, ministerul afirma ca nu detine mai multe informatii, mai ales ca toate actele de studii ale lui Gaburici au fost ridicate de Ministerul de Interne. Acum o saptamana MAI a anuntat ca pe marginea acestui caz a fost deschisa o cauza penala pentru fals in acte.