"Nu imi doream sa intru in Guvern. Premierul Pavel Filip m-a rugat si m-a convins sa accept functia de ministru al Sanatatii, iar a doua zi m-am intalnit si cu Plahotniuc" - asta spune Silvia Radu dupa ce a fost investita in functia de ministru al Sanatatii.

Publicat:25.09.2018, 13:25

Silvia RADU, MINISTRU AL SANATATII: "Dodon si-a incordat muschii ca sa nu zica lumea ca este un presedinte de decor. Cred ca aportul meu in domeniul Sanatatii este necesar, este nevoie ca de aer de reforme in acest domeniu. Eu voi aduce o noua viziune manageriala asupra modernizarii sistemului de sanatate.

Cred ca nu sunt nici primul si nici ultimul ministru care preia un minister fara a activa in domeniu. In minister sunt convinsa ca sunt specialisti care stiu foarte bine ce se intampla la minister, cu ei voi lucra.

Mi-a propus aceasta functie domnul Pavel Filip, m-a chemat si mi-a explicat viziunea lui. Mi-a spus ca ministrii de pana acum nu au reusit ceea ce isi propune dumnealui in acest domeniu, modificari si modernizari la Sanatate. Apoi a doua zi am fost cu domnul Filip la partid, acolo m-am intalnit cu domnul Plahotniuc. Am discutat cu totii, si cu colegii de partid.

Filip mi-a explicat si mi-a spus ca si-ar dori un ministru din afara sistemului si dumnealui imi ofera libertatea si sprijinul necesar.

Nu imi doream sa intru in guvern, dumnealui m-a rugat si m-a convins, dumnealui mi-a zis ca imi ofera liberate decizionala.