Ungaria a anuntat luni inchiderea frontierelor pentru toti cetatenii straini, in incercarea de a stopa extinderea epidemiei de COVID-19, scrie Reuters.

Publicat:16.03.2020, 15:31

Ungaria isi inchide granitele pentru toti calatorii straini si doar cetatenii maghiari vor putea intra in tara, a anuntat, luni, premierul Viktor Orban, in Parlament. Mai multe tari din UE, inclusiv Germania, au luat deja aceasta masura.

Autoritatile de la Budapesta discuta acum cu partenerii europeni pentru a coordona masurile luate la nivel comunitar, a mai spus Orban. Nu este singura masura luata de Budapesta. Toate evenimentele publice vor fi interzise in tara, incepand de luni, de la miezul noptii.

Barurile, cinematografele si alte spatii culturale vor fi inchise, in vreme ce restaurantele, cafenelele si magazinele vor fi deschise doar pana la ora 15.00, a mai adaugat premierul.

Orban le-a cerut tuturor cetatenilor de peste 70 de ani sa ramana in case si a recomandat anularea tuturor evenimentelor, cu exceptia reuniunilor de familie.

Deciziile vin dupa ce un barbat de 75 de ani a murit, primul pacient decedat din cauza coronavirusului in Ungaria. Cel putin 32 de persoane au fost infectate pana in prezent in Ungaria.