Condamnat la inchisoare in dosarul BEM si aflat sub control judiciar, Ilan Sor a zburat recent cu un avion privat in Israel. El a fost vazut saptamana trecuta la un hotel de lux de acolo, scrie newsmaker. Curtea de Apel i-a permis primarului de Orhei sa paraseasca tara pentru 10 zile ca sa mearga la tratament. Acesta, insa, ar fi chefuit la ziua de nastere a fiului sau vitreg, iar ieri nu s-a prezentat la sedinta de judecata, invocand probleme de sanatate.

Publicat:21.08.2018, 09:17

Pe data de 16 august, pe profilul de instagram al Margaritei Sor, fiica primarului de Orhei au aparut mai multe poze de la ziua de nastere a fratelui sau vitreg, care a fost sarbatorita intr-un restaurant.

In descrierea fotografiilor se sugereaza ca sarbatoarea s-a desfasurat in Turcia. Cei de la newsmaker scriu, insa, ca localul care apare in poze se afla, de fapt, intr-un oras din Israel, iar in regiunea Kemer, care este mentionata in descriere, nu exista un asemenea local. Sor nu apare in acele poze, insa in aceeasi perioada, Curtea de Apel Cahul i-a dat permisiunea acestuia de a zbura in Israel pentru un tratament medical.

Asta, in timp ce ieri, primarul de Orhei a lipsit de la sedinta de judecata de la Curtea de Apel Cahul unde este judecat. Avocatii acestuia ne-au spus ca sedinta a fost amanata deoarece Sor s-ar fi simtit rau, respectiv nu s-a putut prezenta in instanta.

Avocatii lui Sor nu au vrut sa ne spuna astazi unde mai exact a fost clientul lor, iar purtatorul sau de cuvant a refuzat sa ofere comentarii. Ilan Sor a fost condamnat la sapte ani si jumatate de inchisoare de prima instanta pentru fraudele de la BEM.

El se declara nevinovat. Primarul de Orhei se va afla sub control judiciar pana cand se va pronunta Curtea de Apel. In februarie, 2018, dosarul lui Sor a fost repratizat la Cahul, iar pana in prezent au avut loc doar 5 sedinte de judecata, 3 dintre care au fost amanate din diferite motive.