Un judecator de la Judecatoria Rascani din capitala risca sa fie demis deoarece ar fi instrainat ilegal un pachet de actiuni de la Moldova Agroindbank. Acesta a ajuns in vizorul Consiliul Superior Magistraturii. Astazi CSM a lipsit de imunitate pe un magistrat din Causeni, care este cercetat penal ca a luat mita sub forma de tichete de benzina si motorina si a emis decisii ilegale.

Publicat:18.02.2014, 14:44

La inceputul lunii aprilie anul trecut, judecatorul Gheorghe Gorun de la judecatoria sectorului Rascani al capitalei ar fi emis o ordonanta la cererea unei companii din Moldova, privind incasarea de la o companie olandeza a unei pretinse datorii de mai mult de 3 milioane de euro.

Atunci firma din Olanda era actionara la Moldova Agroindbank si detinea un pachet de 5 procente din actiuni. In urma deciziei, potrivit Ministrului Justitiei, actiunile firmei olandeze au trecut in gestiunea firmei moldovenesti. 

De cealalta parte, judecatorul spune ca a emis o hotarare vorecta.

Ministrul Justitiei nu exclude ca va fi intentata procedura disciplinara si in privinta judecatorilor de la Curtea de Apel care au mentinut decizia. Consiliul Superior al Magistraturii urmeaza sa decida daca Gheorghe Gorun va ramane sau nu in functie.

Astazi, insa judecatorul Dorin Coval de la Causeni a fost lipsit de imunitate pentru ca a emis o hotarare in lipsa contravenientului.


Judecatorul Dorin Coval nu a comentat decizia CSM. El este cercetat penal dupa ce in vara anului trecut a fost prins de CNA cu mita sub forma de tichete de benzina si motorina. Acum dosarul se afla in judecata, iar magistratul risca pana la 10 ani de inchisoare.