Acum cateva minute IGP a organizat o conferinta de presa si a povestit cum a fost comis dublul omor de la Soroca. In cateva minute urmeaza sa fie prezentate imaginile reconstituirii crimei.

Publicat:09.08.2018, 13:40

Igor ZGLAVUTA, SEF DIRECTIA COMBATERE A CRIMELOR GRAVE: "Un tânar de 22 de ani, locuitor al raionului Soroca, este suspectat de dublu omor. Crima ar fi fost savarsita la data de 2 iulie, iar acum doua zile faptasul a fost retinut.

Politia din Soroca a fost alertata în seara zilei de 1 august, precum ca, în fâsia forestiera de la marginea traseului Soroca - Floresti, între satele Pîrlita si Dumbraveni, a fost depistat un cadavru necunoscut cu semne de putrefactie si partial carbonizat. Veniti la fata locului si ca urmare a cercetarilor, politistii au identificat cadavrul, o femeie de 42 de ani, locuitoare a raionului Soroca.

În cadrul unei cercetari repetate la 4 august, în acelasi loc, la o distanta de 1000 de metri, a fost depistat alt cadavru cu semne de putrefactie la fel partial carbonizat.

Acesta a fost identificat ca fiica femeii, de 15 ani, ambele date disparute la 2 iulie curent. În urma investigatiilor si a actiunilor ample întreprinse de politisti si procurori, la 7 august,  politistii au retinut presupusul suspect.

Audiat de politie, suspectul si-a recunoscut vina. Acesta a declarat cu lux de amanunte scenariul crimei. În ziua cu pricina, victimele au oprit o masina de ocazie pentru a ajunge la Soroca. Suspectul, aflându-se la volanul unei masini, s-a oferit sa le ajute. Pe drum,  între suspect si victime s-a iscat un conflict, la care victimele au sarit din masina si au fugit. Suspectul a oprit masina si s-a luat dupa ele. A gasit-o pe femeie în padure, i-a aplicat mai multe lovituri, pâna a lasat-o fara cunostinta. Apoi a gasit-o si pe minora cu care a procedat la fel. Ulterior, pentru a ascunde probele infractiunii, suspectul le-a dat foc. 

De asemenea, în cadrul audierilor, suspectul a recunoscut  ca a mai comis o crima în luna iunie a anului 2012, ar fi omorât o fata care pe atunci avea 15 ani,  dupa care a aruncat cadavrul  într-un iaz.

Suspectul este retinut pe 72 de ore si risca detentie pe viata. La moment politistii si procurorii întreprind actiuni de investigatie pentru a stabili toate  circumstantele."VEZI SI: O mama si fiica sa din satul Badiceni, Soroca, care au disparut de acasa acum o luna, gasite fara suflare intr-o padure de la Soroca. Politia a retinut un suspect

VEZI SI: O mama si fiica sa din satul Badiceni, Soroca, sunt cautate de rude de trei zile. Acestea au plecat de acasa ca sa cerseasca in oras, dar nu s-au mai intors