O mare de biciclete a putut fi vazuta astazi in capitala, unde a avut loc o cursa de ciclism de amploare. Zeci de copii, tineri, adulti si chiar varstnici si-au pus casca in cap, s-au aliniat la start si au pornit intr-un mars impresionant. Au urmat si cateva intreceri, iar invingatorii s-au ales cu premii si medalii.

Publicat:18.09.2016, 13:25

Fiecare participant si-a luat bicicleta si, obligatoriu, casca. La prima cursa, cea de 15 km, au putut participa toti doritorii.

“Este o provocare pentru mine, dar incerc”

“Imi place sa fac sport-cit de des mergi pe bicicleta?In fiecare zi, pe linga casa, prin parc”

A urmat distanta de 32 de km, pe care nu oricine i-a putut parcurge.


La femei a invins Ana Rozin, iar  dintre barbati primul a ajuns la finis chiar sotul acesteia.

Ana si Sergiu ROZIN, CASTIGATORI: “A fost o competitie foarte buna. În primul rând sunt mândru ca sotia mea a câstigat. A fost ceva foarte deosebit, este bine ca în oras se organizeaza asemenea competitii.” 

Acest barbat are 66 de ani, de 64 merge pe bicicleta: “Nu este neaparat sa câstigi, important este sa participi. De aceasta, daca vom participa deja va fi victorie, pentru noi însine.”

Ciclistii profesionisti s-au intrecut si ei, doar ca la distanta de 48 de km.


In fruntea coloanelor de ciclisti era cate o masina a politiei, dar si un autoturism pe care era instalat un dipozitiv care cronometra timpul. In urma ciclistilor statea de veghe o ambulanta.


ORGANIZATOR: “Vrem sa facem o revolutie sportiva în tara. Vrem ca oamenii sa iasa din casele lor, sa-si scoata familia în strada, la natura si sa înceapa sa faca sport. Continuati sa faceti sport si tara noastra se va schimba!”


Si daca ciclistii s-au distrat, atunci soferii care s-au pomenit in zonele prin care erau cursele au avut nevoie de ceva rabdare. Cateva strazi au fost inchise, iar transportul public - redirectionat. Cursa Criterium este la a patra editie.