De Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil a rasunat muzica in mai multe localitati din tara, unde a fost astazi hram. Petreceri s-au dat la Hancesti, Cahul si Glodeni. Iar la Nisporeni, ziua orasului a fost marcata cu mult fast. Vlad Plahotniuc a dat tonul sarbatorii. A tinut un discurs in fata oamenilor, a impartit jucarii copiilor si a inaugurat o moara de vant. La concertul organizat acolo va canta artista din Romania, Delia, dar si formatii renumite din Italia si Franta.

Publicat:21.11.2018, 17:54

Concertul din piata orasului Nisporeni a inceput cu evolutia formatiei Tharmis. Apoi, pe scena a iesit artistul din Romania, Fuego. 

Artisti celebri sunt asteptati la spectacol: interpreta de peste Prut, Delia, formatia franceza, Ottawan si trupa italiana, Ricchi e Poveri. Ca sa se mai incalzeasca, petrecaretii au baut vin fiert, in timp ce au urmarit concertul. 

A fost sarbatoare si la Glodeni. De dimineata, oamenii au mers la biserica, unde au asistat la slujba. Iar apoi, ansambluri de muzica folclorica au cantat pe strazile din oras. Cu doua trasuri cu cai, artistii au mers prin localitate si s-au oprit pe la gospodariile oamenilor. 

Asa cum se face la sarbatori, muzicantii au fost serviti cu cate un paharel de vin si placinte calde. 

Ninsoarea care a cazut si astazi a creat o atmosfera de basm. Unii gospodari s-au pregatit din timp. Au imbracat vestimentatii nationale si i-au asteptat pe artisti cu ulciorul plin. 

„  Este foarte placut ca exista oameni care respecta traditiile. Azi, a fost hram si la Hancesti, Cahul si cateva sate din Telenesti.