De Ziua Mondiala a Inimii, psihologii care au grija de sanatatea emotionala a politistilor, i-au indemnat pe oameni sa sune la 902 si sa-si spuna of-ul. Fiind majoritatea femei, acestea au organizat un flashmob in Scuarul Catedralei. S-au aranjat in forma de inima si au lansat baloane.

Publicat:29.09.2016, 14:40


Dupa ce au aruncat baloanele in aer cei 37 de pshilogi ai Inspectoratelor de Politie din tara au impartit pliante, indemnandu-i pe trecatori sa aiba grija de sanatatatea lor.

Psihologii de la politie spun ca ofera consiliere nu doar angajatilor, dar si cetatenilor. Nu toti spun ca ar avea curajul sa formeze 902 pentru a se plange de problemele pe care le au.

“Am sa apelez daca am sa am nevoie, pana cind nu am necesitate”.

“Nu  as apela la politiei pentru consiliere pshilogica, fiindca nu cred ca are legatura  o problema pshilogica din viata personala cu o infractiune”.

“Avem incredere in politie si in organele competente”.

Cum majoritatea psihologilor de la Inspectoratele de Politie din tara sunt femei. Scuarul catedralei s-a umplut de femei in epoleti. Printre ele si doi barbati.

Sergiu CARTUFLEA, PSIHOLOG, INSPECTORATUL DE POLITIE CALARASI: “Este o specialitate care are tangenta mai mult cu sufletul si putin barbati isi aleg astfel de profesie”.

Ina CIUBATA, PSIHOLOG,  INSPECTORATUL DE POLITIE EDINET: “Oferim asistenta psihologica, sunt binevenite disctutiile”. 

Victoria ANTON, PSIHOLOG, IGP: “Noi am considerat oportun sa organizam acest flashmob care are ca scop  sa indemnam ca societatea civila sa colaboreze cu politia si cind au dificultati in viata de zi cu zi sa apeleze la ajutorul nostru”. 

Psihologii de la politie spun ca cel mai des ofera consiliere angajatilor. Ziua Mondiala a Inimii este marcata anual pe 29 septembrie.