Guvernul a decis. Bugetarii vor avea o minivacanta de 9 zile la sfarsit de august asa cum a cerut Confederatia Sindicatelor. Decizia a fost acceptata unanim de membrii cabinetului de ministri. Intrebati insa daca este una potrivita, demnitarii s-au abtinut de la comentarii.

Publicat:20.08.2018, 13:09

Eugen STURZA, MINISTRU AL APARARII: "- Ce parere aveti despre aceasta minivacanta....-Ati fost in vacanta? - Si ce ati facut?”

 Chiril GABURICI, MINISTRUL ECONOMIEI: „Sa ne vorbiti despre aceasta mini vacanta a confederatiei sindicatelor. - Dupa sedinta.”

 Svetlana CEBOTARI, MINISTRUL SANATATII: „Este o parere buna, cred ca este binevenita pentru toti.”

La sedinta guvernului, nimeni dintre ministri nu a avut un cuvant de spus impotriva. S-a ridicat in picioare doar presedintele Federatiei Patronatelor. Acesta insa nu a fost auzit, intrucat microfonul era deconectat.

L-am sunat ulterior ca sa-i cerem parerea, insa nu ne-a raspuns la apel. Asadar, in perioada 25 august - 2 septembrie, nimeni nu va lucra,  urmand ca zilele de 28, 29 si 30 august sa fie recuperate ulterior pe 8- 29 septembrie si 20 octombrie.

La sfarsitul saptamanii trecute, sindicatele din educatie s-au pronuntat impotriva, mentionand ca acum pedagogii trebuie sa se pregateasca pentru noul an de studii si ca oricum vor veni la serviciu. Si Camera de Comert Americana din Moldova a cerut executivului sa respinga aceasta propunere, deoarece ar genera costuri suplimentare si prejudicii pentru cei din domeniul privat.